Social

#criza romania #mecanism de protectie civila #covid #criza sanitara #raed arafat #ajutor ue #romania

Ajutor de la UE in gestionarea crizei Covid din Romania! Raed Arafat: “vom activa Mecanismul de Protectie Civila”

Sistemul medical din Romania este puternic lovit de valul patru Covid si se vede nevoita sa ceara ajutorul Uniunii Europene pentru gestionarea crizei sanitare. Raed Arafat, seful DSU, a anuntat ca in cursul zilei de marti, 5 octombrie, autoritatile din Romania cor activa Mecanismul de protectie civila.

 

Autoritatile doresc achizitionarea medicamentului Tocilizumab, folosit pentru tratarea pacientilor cu Covid. In plus, se analizeaza solicitarea de echipamente medicale, in special de oxigenatoare individuale.

"Problema activarii Mecanismului de protectie civila - stiu ca au fost discutii pe aceasta tema. Maine urmeaza sa fie activat Mecanismul, la cererea Ministerului Sanatatii (...), pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al carui furnizor nu poate sa furnizeze toate cantitatile necesare. Am inteles de la colegii de la Ministerul Sanatatii ca, la acest moment, avem cantitati suficiente pentru inca doua-trei saptamani, motiv pentru care vom activa Mecanismul sa vedem in tarile care nu se confrunta cu un val serios, la acest moment, daca putem lua de la ei medicamentul, sa-l aducem in tara in anumite cantitati. Ministerul Sanatatii, maine, urmeaza sa ne spuna care este cantitatea necesara, pe care o sa o anuntam.

Sa suplimentam ce avem si ce achizitionam pentru a facilita cresterea numarului paturilor cu oxigen in spitalele care au paturi libere, dar care nu sunt conectate la oxigen.", a afirmat Raed Arafat, luni seara, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, potrivit dcmedical.ro.

Arafat a explicat ca in doua-trei saptamani, stocurile de Tocilizumab din Romania vor fi epuizate, iar spitalele ar putea ramane in incapacitatea de a trata pacientii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea