Social

Elias revine la conducerea bicefala

Academia a numit din nou o conducere paralela la Spitalul Elias . Doina Dimulescu il dubleaza astfel pe Vlad Romano, care fusese numit de Ministerul Sanatatii. Intre timp, pe celalalt front al luptei feudalilor cu ministrul Nicolaescu, Sorin Oprescu se considera indispensabil si ameninta din nou cu tribunalul.

Gheorghe Iana, directorul Spitalului Universitar din Bucuresti, a precizat, ieri, ca acuzatiile pe care avocatul lui Sorin Oprescu le-a adus conducerii spitalului din perioada 16 decembrie 2005 - 1 ianuarie 2006 si care erau cuprinse intr-un protest semnat de angajati ai spitalului sint neadevarate. Sedintele s-au tinut in spital, iar in permanenta a fost singe pentru toti bolnavii. Am caietul de procese-verbale cu semnaturile participantilor ca sa dovedesc, spune Iana.

Suparat ca a ramas tot fara post, fostul director, Sorin Oprescu, a anuntat ca va contesta in justitie si noile ordine date de ministrul Sanatatii , pe care le considera halucinante si la fel de ilegale ca si primele. Mai mult, sustine in continuare ca Spitalul Universitar nu poate functiona decit in prezenta sa si ca ministrul Sanatatii ar fi responsabil de consecintele pe care le suporta de luni de zile pacientii acestui spital, care au nevoie de Sorin Oprescu si de echipa lui Sorin Oprescu. Referindu-se la procesul cu Oprescu, Nicolaescu spune ca, in mod normal, hotarirea instantei de ieri nu mai are obiect si daca am continua procesul am dovedi ca sintem neseriosi. Dar e o problema strict juridica si ii voi lasa pe cei care se pricep sa decida daca vom face recurs sau nu.

Simion nu se lasa

Inainte ca ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, sa anunte numirea lui Vlad Romano ca director al Spitalului Elias, de aceasta data conform Legii spitalelor modificata prin Ordonanta de Urgenta 206/2005, prezidiul Academiei Romane, condus de Eugen Simion , a numit din nou o conducere paralela: Doina Dimulescu, a carei misiune este sa gestioneze situatia spitalului.

In demersul sau, Simion a fost sustinut si de Nicolae Manolescu, care a reclamat renationalizarea spitalului Elias. Din punctul de vedere al Ministerului Sanatatii, la Eliaslucrurile sint clare: orice alta numire a unei conduceri este in afara legii, iar semnatura acestor persoane nu poate fi recunoscuta de autoritatile sanitare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea