Social

#antreprenoriat #elevi #it #elevi romani

Elevii romani, codasi la antreprenoriat si IT

Potrivit unui raport publicat de Comisia Europeana, Romania se numara printre codasele Europei la capitolele spirit de initiativa si antreprenoriat, materii care nu sunt prevazute in programa scolara.

In scoala primara nu se abordeaza nici competentele digitale, in conditiile in care Europa se confrunta cu rate record ale somajului in randul tinerilor. Formarea competentelor IT, antreprenoriale si cetatenesti joaca un rol esential in pregatirea tinerilor, insa scolile din Romania nu acorda suficienta atentie acestor materii.

Raportul Comisiei Europene arata ca integrarea formarii IT, antreprenoriale si cetatenesti in disciplinele de baza necesita modificarea sistemelor de predare din scoli, stabilirea unor obiective in materiile de invatare si adoptarea unor metode adecvate de evaluare.

In plus, raportul mai arata ca Romania, alaturi de Irlanda si Turcia, a inregistrat din anul 2001 cea mai mare scadere a numarului de tineri care obtin o diploma de studii superioare in domeniile esentiale ale pietii europene in dezvoltare: matematica, stiinta si tehnologie.

Sursa foto: scoalabrancoveneasca.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea