Social

# rechizite elevi # tichete rechizite elevi #rechizite

Elevii primesc 250 lei pentru rechizite. Ce trebuie sa faca parintii

Din aceasta toamna, elevii vor primi cate 250 de lei pentru rechizite. Astfel, parintii vor putea in posesia a 5 tichete a cate 50 lei, daca depun o cerere pe propria raspundere la scoala.

Aceasta masura a fost adoptata in urma unui proiect de hotarare de guvern publicat in dezbatere de Ministerul Educatiei.

Din acești bani părinții le pot cumpăra elevilor echipament sportiv, carte şcolară (manuale şcolare, auxiliare didactice, literatură obligatorie prevăzută în bibliografia programelor şcolare, atlase, dicționare) şi rechizite. Tichetele vor fi emise în octombrie-noiembrie 2019 și expiră pe 12 iunie 2020, conform sursei citate.

Deși este vorba despre un tichet social, regulile permit și prevăd acordarea acestor tichete tuturor elevilor din sistemul de învățământ de stat, din ciclurile primar, gimnazial, liceal și profesional.

Condiția pe care trebuie să o îndeplinească elevii, pentru a primi aceste tichete este frecventarea cursurilor. Tichetul social educațional nu afectează acordarea altor tipuri de ajutor social, precizează actul normativ – adică sumele nu sunt luate în calcul atunci când se decide venitul familiei.

Programul anunțat de minister se numește „Programul de susținere a educației «Merg la școală», pentru elevii din învățământul primar, gimnazial și liceal și profesional de stat”. În sistemul de învățământ erau înscriși în anul școlar 2018-2019, potrivit INS, 2.373.894 de elevi în ciclurile primar, gimnazial, liceal și profesional. Dintre ei, 770.497 proveneau din mediul rural. Dacă ar primi toți elevii aceste tichete, așa cum prevede proiectul de act normativ, bugetul programului s-ar ridica la 593.473.500 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea