Social

Elena Ceausescu era o soacra de cosmar!

Despre culisele casniciilor "printisorilor" Nicu si Valentin Ceausescu s-au croit adevarate legende. "Averea" a intrat in posesia unor declaratii-socante despre soacra Elena Ceausescu si motivele reale de divort ale Iordanei Borila, fosta sotie a lui Valentin.

De asemenea, si celebra Poliana Cristescu (nevasta lui Nicu) a povestit pe larg despre cadourile soacrei si faptul ca aceasta remobila casele baietilor, in timp ce ei se aflau cu familiile lor in concediu!

Iordana Borila a fost nora nedorita! Elena Ceausescu a refuzat s-o accepte vreodata. De la avocatii familiei Ceausescu, reporterii nostri au aflat astfel ca la dosarul - aflat azi pe rolul Tribunalului si in care Valentin cere sa fie scos nevinovat dupa 16 ani de la Revolutie - se gaseste si marturia Iordanei despre perioada traita alaturi de fiul dictatorilor. Cei doi se cunosteau din liceu si s-au iubit mult. Valentin a fost trimis la studii la Londra, tocmai pentru a o uita pe Iordana. Au tinut insa legatura in secret. S-au casatorit pe 3 iulie 1970 si au divortat in ?85. In noaptea nuntii, intrucat Elena n-a vrut sa recunoasca oficierea casatoriei, cei doi au dormit in masina! Dupa ce si-au legalizat relatia, Iordana si Valentin au fost izolati de Ceausesti.

Au dormit in masina, in noaptea nuntii

Ea a primit interdictie sa detina pasaport si era nevoita sa mearga la serviciu, iar noptile sa "prinda" rand la cozile la pui sau la oua. Fiindca nici Valentin nu mai era la inima mamei sale si nu primea bani de la parinti, Iordana se imprumuta adesea pentru a cumpara mancare. Ea si-a dorit enorm un copil, insa Elena i-a transmis ca daca-l va naste, de el "se va ingriji altceva, eventual statul!" In anii '78 si '79, sotia lui Valentin a avortat de doua ori - in conditiile in care legea interzicea! - pentru ca medicii refuzau sa-i acorde consultatii, temandu-se de repercusiuni.
(continuarea in Averea )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea