Social

#bauturi energizante #copii bauturi energizante

Efectele nebanuite ale bauturilor energizante

Cercetatorii de la Universitatea Rutgers din SUA au dezvaluit ca bauturile energizante sunt un real pericol pentru sanatate si ca efectele acestora sunt mult mai nocive decat se credea.

Potrivit expertilor, bauturile energizante pot afecta grav atat copiii, cat si adultii. "Aceste bauturi sunt facute pentru adulti. Cand tinerii beau bauturi energizante, ei consuma o cantitate de cafeina mult prea mare pentru masa lor musculara. In cel mai fericit caz, acestia ajung sa delireze, iar pentru parinti ar putea fi dificil sa-i controleze", a explicat unul dintre cercetatorii Universitatii Rutgers.

Totodata, copiii ar putea trece prin starii neexplicabile de voma, tremur sau chiar crize din cauza bauturilor energizante.

"Copiii ar putea avea probleme mari de somn si ar putea experimenta senzatii de tremur, anxietate, agitatie, palpitatii ale inimii sau chiar voma. In cel mai rau caz, ar putea avea un puls al inimii mult prea ridicat si ar putea suferi chiar crize."

Medicii avertizeaza, de asemenea, ca energizantele pot avea un efect fatal in cazul in care sunt consumate in timpul activitatilor fizice.

"Folosirea acestor bauturi in timpul activitatilor fizice cand temperaturile sunt ridicate ar putea produce situatii fatale."

Sursa foto: foodstory.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea