e-Mobility Rentals consolideaza parteneriatul cu Glovo. Flota de vehicule electrice cu baterii universale interschimbabile destinata livratorilor care utilizeaza Glovo creste la 62 de unitati

Dupa un proiect pilot de sase luni in 2023, e-Mobility Rentals si Glovo anunta consolidarea parteneriatului lor strategic cu vehicule electrice ce functioneaza pe baza de baterii universale interschimbabile, unice in Europa. Pornit initial cu 24 de vehicule, pilotul si-a triplat capacitatea pentru a incuraja si mai mult serviciile de livrare eco-friendly si a contribuit activ la imbunatatirea mobilitatii urbane si la reducerea poluarii.

Astazi, cele doua companii isi consolideaza parteneriatul in cadrul caruia flota de vehicule electrice e-Mobility Rentals utilizata de curierii care folosesc platforma Glovo creste la 62 de unitati, din care 38 de e-cars si 24 de e-mopede, evidentiind o extindere semnificativa a infrastructurii de livrare eco-friendly in Bucuresti.

Rezultatele obtinute in urma pilotului sunt remarcabile si reprezinta un pas semnificativ in directia unei mobilitati mai curate si a unor servicii de livrare sustenabile atat de necesare intr-o capitala in care principala sursa care altereaza calitatea aerului este traficul rutier (58%):

  • Livratorii care au utilizat aceste vehicule au confirmat o agilitate sporita in navigarea peisajului urban din Bucuresti, livrari mai rapide si curse optimizate. Curierii si-au imbunatatit timpii de livrare, frecventa comenzilor - adica numarul mediu de comenzi dintr-o saptamana, a crescut iar realocarile de comenzi au scazut.
  • Pe intreaga durata a pilotului, curierii au beneficiat de suport constant din partea e-Mobility Rentals, prin asistenta rutiera 24/7, asigurare auto garantata, inlocuirea vehiculelor la nevoie precum si de schimb gratuit de baterii, vehicule usor de condus si autonomie nelimitata (fiecare schimb de baterie adauga 50 Km de autonomie la e-car si 100 km la e-moped).
  • Pe durata pilotului au fost parcursi peste 390.000 km, echivaland cu o reducere de aproximativ 88 de tone de emisii de CO2.
  • Iar cele peste 5.900 de schimburi de baterii au demonstrat eficienta si rapiditatea solutiei e-Mobility Rentals, in conditiile in care un schimb de baterie de face in mai putin de 1 minut

“Am creat o solutie la cheie, plug and play, pe care orice partener, fie companie, oras sau institutie, o poate implementa usor si rapid, cu rezultate benefice pentru mediu si costuri la jumatate fata de cele ale solutiilor disponibile astazi in piata. Interactiunea cu livratorii Glovo si mai ales datele pe care le-am colectat prin intermediul soft-ului de management integrat in Swap Stations si al aplicatiei mobile ne-au ajutat sa masuram parametrii de functionare a solutiei si sa intelegem cum o utilizeaza beneficiarii. Am folosit fiecare informatie pentru a imbunatati infrastructura deoarece invatarea este o etapa necesara in viata unei companii inovatoare. Ne bucuram sa vedem ca la finalul acestui test Glovo si-a optimizat livrarile si si-a scazut emisiile de CO2 provenite din transport. Parteneriatul nostru continua pe baze solide, pentru ca progresiv sa facem accesibila solutia noastra de mobilitate curata unui numar cat mai mare de livratori Glovo.”, Alexandru Slavu, Chief Operating Officer e-Mobility Rentals.

Romania este singura tara in care Glovo a desfasurat acest proiect pilot folosind mopede si masini electrice cu baterii universale interschimbabile. In urmatoarea perioada, compania de delivery va extinde solutia inovatoare e-Mobility Rentals formata din flota de vehicule electrice si statii battery swap, accesibile printr-un serviciu unic de leasing operational imbunatatit si va mari, in acest fel, numarul comenzilor transportate cu zero emisii, in Bucuresti si in tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea