Social

Drepturile la proprietate si la viata familiala vor putea fi restranse

Pachetul proiectelor de legi din domeniul securitatii nationale elaborat de Cotroceni contine mai multe aberatii decat cele prezentate pana acum. O a treia lege care a fost inaintata spre aprobare vorbeste despre " sistemul national de management integrat al crizelor" si este la fel de absurda ca si celelalte doua prezentate in exclusivitate de 0. Dupa definirea conceptului de criza si management al acesteia, in capitolul IV se face referire la functionarea efectiva a acestui sistem. Aici constatam ca lista drepturilor ce pot fi restranse indivizilor pe timp de criza a crescut vizibil fata de vechea lege. In premiera, aflam ca, atunci cand situatia o cere, se poate ingradi dreptul la proprietate privata si la viata familiala si privata. Pe de alta parte, consultand Constitutia Romaniei aflam ca dreptul la proprietate este garantat cetatenilor fara amendamente. Proiectul legii de management al crizelor nu face nici un fel de precizare concreta la capitolul restrangerii drepturilor. Restrictiile legate de viata familiala si privata pot fi interpretate dupa bunul plac. In categoria respectiva intra relatiile de orice natura dintre soti, intre parinti si copii si intre rudele de diferite categorii. Este de asteptat ca si acest proiect de lege sa fie criticat, la fel ca si cele doua prezentate pana acum.
Proiectele liberale ar putea ramane pe dinafara
In paralel cu proiectele elaborate de consilierii de la Cotroceni, mai multi membri ai Partidului Liberal au creionat si ei o serie de legi in domeniul securitatii nationale. Presedintele Comisiei SRI, Radu Stroe , impreuna cu Norica Nicolai, Daniel Ilusca si alti cinci deputati liberali au finalizat, pana acum, sase acte normative in domeniu. Aceste sunt: legea de organizare si functionare a CSAT, legea Ministerului Apararii Nationale, legea privind pregatirea populatiei pentru aparare, modificarea legii SRI, legea CNSAS si o alta privind infiintarea si functionarea Comunitatii de Informatii. Daca varianta propusa de Palatul Cotroceni va fi adoptata prin ordonanta de urgenta sau va trece rapid prin parlament, munca liberalilor de mai sus ar putea sa fi fost zadarnica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea