Social

# pompieri raniti crevedia #explozie crevedia #crevedia

Doua explozii la Crevedia: 1 mort si 33 de raniti, dintre care 26 de pompieri

O explozie puternica a avut loc in aceasta seara la o statie GPL din Crevedia, Dambovita, in jurul orei 19:00.  La fata locului au fost trimise patru autospeciale de stingere cu apa si spuma, o autospeciala de interventie la inaltime, trei ambulante SMURD si sapte ambulante SAJ, potrivit ISU Dambovita.

 

Din pacate, o a doua explozie s-a produs, ducand la ranirea a 26 de pompieri, dar si a altor persoane. Dintre cei 26 de pompieri raniti, 1 se afla in stare foarte grava.

„Initial era vorba de 6 persoane care au fost afectate, persoane civile, din care cinci sau 6, e in dinamica situatia, (...) intubate. A fost un stop cardiac la o persoana care nu era direct corelata cu incendiul propriu-zis, (...) dar a fost panicata. Din pacate, aici a fost a doua explozie, dupa a doua explozie avem in jur de 26 de pompieri raniti, dintre care unul grav, restul in acest moment sunt cu arsuri in diferite zone ale nivelul corpului, dar care nu au necesitat intubatie sau ingrijiri critice", a spus Arafat, potrivit stirileprotv.ro.

Pompierii raniti in incendiu sunt transportati la spitalele din Bucuresti. Din pacate insa, spitalele de mari arsi nu fac fata. Romania are doar 24 de paturi dedicate acestor persoane, din care doar 4 sunt disponibile la aceasta ora.

Potrivit stirileprotv.ro, Romania a activat Mecanismul European de Protectie Civila. Acesta va fi folosit, in prima faza, pentru pacintii aflati in stare foarte grava, intubati.  

Printre victime se afla si un cetatean nepalez, care a suferit arsuri pe 80% din suprafata corpului.

Persoanele care locuiesc in apropiere au fost evacuate si nu sunt lasate sa se apropie la o distanta mai mica de 700 de metri.

La aceasta ora, pompierii se lupta cu flacarile si exista oricand riscul producerii unei noi explozii.  

La fata locului au fost alocate echipe de salvare din mai multe judete, inclusiv din Bucuresti, dar si elicoptere SMURD care sa preia ranitii grav. Echipele de salvare care au fost dislocate in Crevedia sunt:

ISU BIF - 14 autospeciale de stingere, 1 autospeciala cu roboti, 1 autospeciala de stingere cu pulbere si azot, 1 autoscara, 1 punct medical avansat, 7 ambulante SMURD, 4 ambulante SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN.

ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospeciala pentru transport victime multiple, 11 ambulante SMURD , 2 puncte medicale avansate.

ISU PH - 3 autospeciale de stingere.

Conform sursei citate, la fata locului a fost alocata si autospeciala de transport roboti.

  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea