Social

# disparitie tichete de masa # tichete de masa 2024 #tichete de masa

Dispar tichetele de masa din 2024? Ce trebuie sa stie romanii

Milioane de romani ar putea sa ramana fara tichete de masa. Vestile au inceput deja sa circule in mediul online. Pentru multi romani, aceste tichete sunt vitale pentru traiul de zi cu zi. 

Aparent, tichetele vor fi inlocuite, partial, cu bani. Insa acest lucru ramane la latitudinea angajatorului.

In momentul de fata, romanii primesc aproximativ 20 de tichete pe luna (in functie de numarul de zile lucratoare existente in luna respectiva), valoarea maxima a acestora fiind de 35 de lei. Valoarea acestora ar trebui sa ajunga la 40 de lei de la 1 ianuarie 2024.  

Desi, de multi ani, acete tichete de masa au devenit o obisnuinta pentru angajati, surse guvernamentale au anuntat ca incepand cu 2024 tichetele ar putea fi inlocuite cu bani sau “carduri pentru alimente”. Proiectul este inca in lucru si urmeaza sa fie finalizat saptamana viitoare.

Motivul pentru care guvernul doreste aceasta modificare este pentru a putea impozita banii ca pe salariu  (impozit pe venit + CAS + CASS)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea