Social

#metrou #sms #calatorie metrou #cumparare calatorie

Din aprilie, calatoria la metrou poate fi cumparata prin SMS

Din luna aprilie, calatoriile la metrou vor putea sa putea fi cumparate prin SMS la numarul 1700. Pretul calatoriilor este cuprins intre 0,50 de euro si 3,25 de euro, in functie de reteaua de telefonie mobila si numarul calatoriilor, a anuntat Metrorex.

Imediat, dupa transmiterea SMS-ului, clientii vor primi un mesaj de confirmare a platii tot prin SMS. Persoanele care vor sa isi achizitioneze doua sau zece calatorii trebuie sa trimita SMS cu textul 2C, respectiv 10C la numarul 1700.

"Accesul in statie se va face prin apelarea gratuita a numarului 1700 si apropierea receptorului telefonului de validatoarele special instalate in statiile de metrou, in zona de acces peron. Telefonul va emite un semnal sonor care va fi interpretat de validator, stabilind in timp real daca in contul clientului exista calatorii valide si permitand accesul catre peron", potrivit unui comunicat transmis de Metrorex.

Sistemul de plata prin SMS la metrou a fost testat inca de anul trecut, insa abia acum, dupa procesarea a peste 10.000 de validari in cele sapte statii-pilot, a fost implementat oficial.

Sursa foto: geekreport.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea