Social

#morti Nepal #dezastru Nepal #cutremur din Nepal #nepal

Cutremurul din Nepal. Marturii socante ale unui alpinist roman: “Inca nu pot sa-mi revin!”

In timpul cutremurul devastator de 7,8 grade produs in Nepal si soldat cu peste 5.000 de victime, alpinistul roman Justin Ionescu se afla la 6.400 de metri altitudine. Cand a coborat la baza muntelui, dupa cateva zile, a gasit zeci de cadavre intinse pe jos.

„Nu ne-am gandit la un cutremur. A fost destul de brutal si de scurt. Au urmat multe avalanse de pe toate fetele din zona. Nu ne-au afectat. Am avut si sansa sa avem tabara pusa intr-o pozitie foarte buna”, a povestestit alpinistul pentru digi24.ro.

„Abia in tabara unu am inteles ce se intampla. Vuiau elicopterele, evacuau pe oricine. Nu ne-am repezit in prima zi, am asteptat sa vedem. Aveam speranta ca se deschide cascada de gheata. in tabara de baza ne astepta un spectacol grotesc, ceva ce n-am vazut niciodata. Era asa cum se intampla probabil intr-un razboi, cand explodeaza o bomba. Asa arata un culoar prin mijlocul taberei de baza. E ceva... inca nu pot sa-mi revin”, a spus Justin Ionescu.

Sursa foto: nbcnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea