Social

#intretinere renault #intretinere masina #renault #masina

Detii un Renault? Asigurati-va ca urmati aceste sfaturi de la BRO CARS pentru a-l intretine corect

In Europa si in alte parti ale lumii, Renault este o marca auto populara. Firma franceza se ocupa de productia de masini inca de la inceputul secolului al XX-lea. Este un fapt binecunoscut ca masinile pe care le construiesc sunt elegante, practice si moderne.

 

Dar, cum ramane cu fiabilitatea? Masinile franceze sunt adesea punctul culminant al tuturor glumelor cand vine vorba de fiabilitate. Realitatea este ca masinile Renault sunt la fel de fiabile ca si alte masini produse in serie. Dar numai daca proprietarii lor le intretin bine.

Obiectivul articolului de astazi este sa va ofere cateva sfaturi practice despre cum sa va intretineti cel mai bine masina Renault. Nu conteaza daca detii un Clio sau un Espace. Informatiile din acest articol oferite de BRO CARS SOLUTIONS se aplica tuturor Renault-urilor.

Programul de Service

Ca si in cazul tuturor masinilor, este important sa respectati programul de service recomandat de Renault. Nu degeaba sunt recomandate, deoarece la acel moment, anumite servicii ar trebui sa fie efectuate. Exemplele includ servicii minore si majore, precum si schimbari de lichid de frana si lichid de racire.

Alte programe importante includ schimbarea curelei de distributie. Dupa cum probabil stiti deja, cauciucul nu tine o viata. Daca nu va schimbati niciodata cureaua de distributie sau, intr-adevar, orice alte curele de transmisie, veti avea mari probleme cu masina.

Cauciucuri

Poate una dintre componentele majore si cele mai importante care alcatuiesc Renault-ul tau sunt anvelopele sale. Aceste piese circulare va mentin in siguranta pe drum, indiferent de vreme.

Este esential sa va verificati anvelopele in mod regulat pentru a va asigura ca sunt in stare buna.

Du-ti Renault-ul la cea mai apropiata vulcanizare daca apare oricare dintre urmatoarele:

  • Adancimea benzii de rulare mai mica de 4 mm. Desi limita legala este de 1,6 mm, aderenta masinii tale pe sosea incepe sa se inrautateasca dupa 4 mm sau mai putin;
  • Defecte. Acestea includ rupturi, umflaturi si crapaturi pe peretii laterali.

Uleiul de motor

Motorul tau este inima masinii tale. Fara el, nu te-ai duce nicaieri! In fiecare saptamana, ar trebui sa verificati nivelul uleiului din Renault si sa completati daca este necesar.

Daca descoperiti ca trebuie sa continuati sa completati foarte des, aceasta indica de obicei o problema cu motorul.

Lichidul de racire

Cand motorul se incalzeste, trebuie sa se raceasca si sa ramana la o anumita temperatura. Lichidul de racire sau „antigelul” este un lichid care ajuta motorul sa faca exact asta! Verificati din nou nivelurile in fiecare saptamana si completati-l acolo unde este necesar.

Lichid de spalat parbriz si lame de stergator

Aveti nevoie de aceste doua componente vitale in stare de functionare completa in orice moment. Verificati-le in fiecare saptamana si completati cu lichid in fiecare saptamana. Lamelele stergatoarelor nu ar trebui sa strice parbrizul si nici nu ar trebui sa se desprinda de suporturile lamelor.

Du-ti masina la service auto Renault BRO CARS SOLUTIONS pentru a verifica tot ce tine de mecanica. Baietii de la service te vor indruma si iti vor spune ce este de facut daca masina ta s-a stricat!

FOTO: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea