Social

Demolam un mit: betia cu otetul din salata

Duminica seara, un politist i-a suspendat permisul de conducere omului de afaceri Silviu Prigoana, deoarece acesta a fost depistat baut la volan . Conform unui comunicat de presa trimis la redactie, Prigoana avea o alcoolemie usor peste limita legala, cauzata de otetul din salata mare pe care o consumase domnul Prigoana.

Politistii sustin ca Prigoana avea o alcoolemie de 0,34 mg/l de alcool pur in aerul expirat. Pentru a vedea cit de mult influenteaza otetul dintr-o salata nivelul alcoolemiei din organism, Cotidianul a realizat un experiment in acest sens, cu asistenta politistilor de la Brigada Rutiera.

Cobai s-au oferit sa fie doi reporteri cu gabarit diferit, factor de care depinde alcoolemia din singe: un barbat de 28 de ani, 1,84 m, 112 kilograme, si o femeie de 28 de ani, 1,65 m si 54 de kilograme.

O aberatie chimica

Ieri, la prinz, intr-un restaurant din centrul Capitalei, am comandat cele mai mari salate din meniu, peste care am turnat otet in exces. Dupa 20 de minute, ne-am prezentat la Politia Rutiera Udriste, unde am solicitat sa fim testati cu etilotestul. Dupa sapte secunde de suflat neintrerupt in etilotest, am constatat ca nivelul alcoolului in aerul expirat a fost zero, la ambii reporteri.

La o verificare cu etilotestul nu conteaza cantitatea de otet consumat. In etilotest iese la iveala doar alcoolul pur consumat de respectivul sofer, ne-a declarat comisarul-sef Mihai Agusoaie, de la Politia Rutiera. Acesta a adaugat ca invocarea otetului este imposibila si din punct de vedere chimic:

Otetul nu este un alcool, ci un acid provenit din fermentatia alcoolului. De aceeasi parere a fost si medicul legist Valentin Gheorghiu, de la Institutul National de Medicina Legala: Otetul dintr-o salata sau merele verzi nu au absolut nici o relevanta la o testare cu etilotestul sau la o analiza de singe. Alcoolemia depistata provine strict din alcoolul pur consumat.

Gogonele , Pepsi, diluant

Ofiterii de la Politia Rutiera au auzit in cariera lor cele mai nastrusnice pretexte ale soferilor prinsi bauti la volan. Comisarul-sef Dumitru Gheorghiu, azi pensionat, ne-a relatat citeva dintre acestea: De cind sint eu politist am auzit foarte multe povesti. Unii au incercat sa scape spunind ca au mincat gogonele sau alte muraturi, altii mere, salata de varza.

Chiar la Pepsi s-au gindit. Am mai intilnit un barbat care abia se mai tinea pe picioare si care incerca sa ne explice ca lucreaza la o fabrica de mobila, a inhalat diluant si cu siguranta de acolo i se tragea alcoolemia. Tot asa zicea un altul, care lucra la o rafinarie.

Merele lui Stefanoiu

Unul dintre cei care au recurs la asemenea scuze a fost un demnitar.

In luna aprilie 2004, deputatul PSD Luca Stefanoiu a accidentat mortal un baiat in virsta de 15 ani, la Baia Mare.

El a declarat politistilor ca alcoolemia de 0,7 la mie a fost ca urmare a diabetului de care sufera, care l-a determinat sa consume in exces mere si castraveciori murati in otet.

In fata instantei a mai invocat o defectiune la masina. A fost condamnat la 2 ani cu suspendare si s-a inteles la bani cu familia baiatului decedat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea