Social

#tablouri #obiecte de arta #romania #muzeul naţional artă #valentin ceausescu

Decizie definitiva: Valentin Ceausescu isi primeste tablourile

Curtea de Apel Bucuresti a decis, prin sentinta definitiva si irevocabila, ca valentin ceausescu trebuie sa primeasca de la Muzeul National de Arta 15 tablouri dintre cele 42 revendicate si 9 obiecte de argint si portelan .

Astfel, magistratii au respins ca nefondat recursul formulat de Muzeul National de Arta impotriva sentintei Tribunalului Bucuresti, care a decis ca muzeul trebuie sa-i restituiasca lui Valentin Ceausescu si sotului Zoei Ceausescu 15 tablouri si 9 obiecte de argint si portelan.

In acest dosar, inregistrat in anul 1999, pe rolul Tribunalului Bucuresti, instanta a dat o decizie in data de 24 aprilie 2008 (n.r. - judecata acestui dosar a fost suspendata multi ani, cauza fiind repusa pe rol in anul 2008), prin care a dispus ca Muzeul National de Arta al Romaniei sa le restituie lui Valentin Ceausescu si lui Mircea Oprean, sotul Zoiei Ceausescu - care a murit in anul 2006, la 57 de ani, de cancer - 15 tablouri din cele 42 revendicate si 9 obiecte de argint si portelan

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea