Social

#nas #nas femei #nas barbati #marimea nasului

De ce barbatii au nasul mai mare decat femeile. Iata explicatia stiintifica

Diferentele intre ceea ce priveste conformatia si necesarul de energie influenteaza marimea nasului in cazul barbatilor si femeilor, arata un studiu recent realizat de oamenii de stiinta de la Universitatea din Iowa.

Potrivit unui nou studiu, barbatii au nasurile mai mari decat femeile deoarece au masa musculara masiva, fapt pentru care au nevoie de o cantitate mai mare de oxigen. Cercetatorii spun ca nasurile mai mari ajuta la inspirarea unei cantitati mai mari de oxigen si transportarea acestuia spre muschii pe care ii ajuta sa se dezvolte.

"Aceasta relatie a fost discutata in literatura de specialitate, insa acesta este primul studiu longitudinal care examineaza modul in care marimea nasului este asociata cu marimea corpului, atat la barbati, cat si la femei", a declarat Nathan Holton, coordonatorul studiului, care a fost publicat recent in "American Journal of Physical Anthropology".


Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea