Social

#bani #fericire #oameni de stiinta

De cati bani are nevoie un om ca sa fie fericit. Oamenii de stiinta au aflat

Se spune ca banii nu aduc fericirea, dar o intretin. Ei bine se pare ca si stiinta spune la fel, nu este doar o zicala. Potrivit unui studiu recent, oamenii de stiinta au aflat ca persoanele bogate sunt mai fericite si mai sanatoase.

 

Studiul, publicat in 2021 de Matthew Killingsworth de la Universitatea din Pennsylvania, arata ca, cu cat avem mai multi bani, cu atat ne simtim mai fericiti.

Oamenii mai bogati tind sa aiba o sanatate mai buna, iar sanatatea mai buna are impact direct asupra fericirii. De asemenea, oamenii bogati care isi cheltuiesc banii pentru a ”cumpara” mai mult timp liber si investesc mai mult in experiente decat in ”​chestii”, pot fi mai fericiti.

Cercetatorii spun ca fericirea oamenilor este umbrita atunci cand ei se compara cu altii. Cand putem mentine un nivel de viata similar ca si cei din jurul nostru ne simtim mai fericiti. Chiar daca traim intr-un cartier de lux sau intr-o tara bogata, daca nu avem masina noua ca vecinul nostru suntem nefericiti. Bogatia confera omului un sentiment de libertate si, cu cat suntem mai bogati, cu atat ne pasa mai putin de problemele si sentimentele celorlalti.

Pe de alta parte, psihologii de la Universitatea din San Francisco au ajuns la concluzia ca persoanele cu venituri mai mici sunt cititori mai buni ai expresiilor faciale si mai empatici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea