Social

#tibet #dalai lama #autonomie #china #tibetani

Dalai Lama cere autonomia Tibetului

Dalai Lama vrea autonomie pentru Tibet , titreaza AFP. In conditiile in care in acest an se implinesc 50 de ani de la revolutiei esuate fata de regimul de la Beijing, Dalai Lama a cerut o "autonomie legitima si semnificativa" pentru Tibet si nu independenta.

In discursul rostit din India, locul sau de exil, liderul tibetan a subliniat faptul ca oamenii sai isi doresc sa traiasca in cadrul Republicii China, insa sa fie autonomi. Dalai Lama a acuzat regimul chinez de sute de mii de crime, un numar foarte mare de tibetani pierzandu-si viata de la inceputul conflictului cu China, din anii ’50.     

Liderul tibetan a punctat faptul ca in tot acest timp China a desfasurat mai multe campanii violente, de represiune , care au transformat tinutul Tibetului intr-un “iad pe Pamant”. Insusi Dalai Lama a fugit din calea acestor campanii, refugiindu-se intr-un templu budist in Dharamsala, in nordul Indiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea