Social

#covrig #produse patiserie #patiserie

Cunsumi produse de patiserie dimineata? Riscuri uriase pentru sanatate! Ce spun medicii

Multi romani isi incep diminetile cu un covrig sau alte produse de patiserie, pe care le achizitioneaza in drum spre birou. Sunt ieftine, gustoase si potolesc foamea pentru o perioada. Insa putini stiu cat de nociv este acest obicei pentru sanatate.

 

Medicul Mihail Pautov atrage atentia asupra pericolului consumului de profuse de patiserie, mai ales dimineata, pe stomacul gol.

Nu doar ca aceste produse contin multe calorii, mult zahar si grasimi nesanatoase, dar cand sunt consumate in exces pot duce la probleme grave de sanatate.

In cadrul unui videoclip postat pe TikTok, medicul Mihail Pautov a explicat care sunt efectele consumului acestor produse.  

“Am gasit un aliment foarte nesanatos care, efectiv, consumat gresit, ne distruge metabolic. Ma refer la aceste alimente, in contextul in care le mancam aproape zilnic, le mancam in cantitati mari si ne imaginam ca ele nu ne fac rau si, de fapt, ele ne fac rau.

Intr-o jumatate de ora dupa ce am mancat un covrig pe stomacul gol, glicemia a ajuns la 155. Apoi, a urmat o scadere brusca a glicemiei, aproape de 70, lucru care mi-a adus confuzie, mi-a creat un declin cognitiv tranzitoriu si mi-a dat o senzatie puternica de foame.

Nu ma puteam concentra, nu aveam chef sa mai vorbesc cu nimeni, tot ce voiam era sa mananc. Apoi am baut o bere fara alcool si mi-am recapatat glicemia”, explica medicul in prima parte a videoclipului.

Acesta a venit apoi cu precizari, sustinand ca o completare a mesei cu alte alimente, nu duce la acelasi efect negativ asupra glicemiei. Astfel, in momentul in care consumi proteine si legume, pe langa covrig, sanatatea nu va mai avea la fel de mult de suferit.   

“La cateva ore, am mancat alt covrig, cu somon, cu niste parmezan si cu o salata imensa. Rezultatul: glicemia mi-a crescut foarte putin. Cand am mancat covrigul alaturi de grasime, proteine, multe fibre, nu am mai avut acea senzatie de foame, nu mi-a crescut nici insulina, nu am mai avut acea confuzie. Concluzia este – atentie cum mancam covrigul si cu ce il combinam!

Un covrig mancat pe stomacul gol este o furtuna metabolica si va face mai rau decat va face o Cola. Despre cola stiti ca va face rau, ca va ingrasa, ca va predispune la tot felul de probleme de sanatate si o faceti asumat, dar faceti-o asumat si atunci cand mancati un covrig, care nu este sanatos” a mai adaugat medicul.

 

@doctor.mihail Cel mai nesanatos aliment consumat frecvent #2 ♬ original sound - doctor.mihail

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea