Social

#rosii pline de chimicale #rosii romanesti # cumparare rosii #rosii bio #rosii

Cumperi rosii de la fermierii romani? Cu ce substante toxice sunt tratate aceste rosii vandute apoi ca “produse BIO”

Rosiile vanzdute in supermarketurile si pietele romanesti, sub denumirea de rosii BIO produse in Romania, nu sunt deloc ceea ce par a fi.

 

Trei fermieri buzoieni sunt cercetati de politie dupa ce au pus la vanzare rosii stropite cu substante toxice, in scopul coacerii fortate a legumelor din solarii. Rosiile in cauza erau stropite cu amestecuri chimice de pana la 8 ori mai concentrate fata de limita admisa.

Rosiile produse de cei trei ajungeau in depozite en-gros, apoi erau vandute catre mai multe hypermarketuri din Romania. 

Inspectoratul Judeteam de Politie Buzau, a informat ca au fost organizate mai multe perchezitii in judetele Buzau si Ilfov. Acestia au descoperit un barbat care transporta sute de recipiente cu substante chimice pentru tratarea rosiilor, provenite din Turcia. Sunstantele neomologate erau transpotate ilegal.

"Politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase (AESP) din Buzau, cu sprijinul politistilor din Giurgiu, au depistat in flagrant delict un barbat, din Ilfov, in timp ce transporta 200 de sticle si 210 pungi ce contineau substante toxice si produse de protectia plantelor neomologate in Romania. Din investigatii, a reiesit ca acestea ar fi fost introduse in tara, ilegal, in urma cu putin timp. In urma activitatilor, au fost descoperite si ridicate 204 kilograme si 356 de litri de substante toxice si de protectia plantelor neomologate, din care 16 kilograme si 58 de litri de produse, cu termenul de valabilitate expirat", a transmis IPJ Buzau.

Fermierii din comuna Glodeanu Sarat cresteau gradual satratia solutiei pentru a coace legumele mai rapid si a le vinde cat timp pretul acestora este inca mai crescut. Acestia produceau rosii, ardei, dar si alte legume in solarii, apoi le vindeau in en-grosuri si ajungeau in hypermarketurile din tara ca “produse BIO”.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea