Social

# tentatii sarbatori #tentatii #sarbatori

Cum sa iti folosesti cat mai bine bugetul pentru cadouri de Craciun?

In apropierea Sarbatorilor de iarna, suntem tentati de multe oferte la produse si servicii si avem tendinta de a cheltui banii mult mai usor decat o facem in mod normal. Este firect sa facem mai multe cumparaturi in lunile noiembrie si decembrie, caci se apropie Craciunul si Revelionul si avem de pregatit inclusiv multe cadouri pentru cei apropiati - familie, prieteni, poate si colegi de serviciu si alte persoane cu care am colaborat in ultimul an.

Un bun management al banilor personali inseamna un buget alocat responsabil, care ajunge pentru toate nevoile si dorintele. Desigur, acolo unde este nevoie de un supliment, se poate apela la o solutie de creditare precum credite online rapide. Acestea se pot solicita ca un plan de rezerva, pentru situatiile in care nu s-a economisit suficient de mult in ultima perioada sau daca au existat cheltuieli neasteptate, din diverse cauze. La fel ca si modul de cheltuire a banilor, si creditarea trebuie sa fie o chestiune serioasa, deplin responsabila!

Cum sa folosesti cat mai bine banii de care dispui (din economii sau / si un credit de nevoi personale) pentru shoppingul de cadouri de Craciun? Inainte de toate, evita cumparaturile din impuls. Cauta oferte speciale si profita de promotii, dar nu cumpara produse pentru simplul motiv ca preturile beneficiaza de reduceri. Alege nu doar cele mai mari discounturi, ci produsele despre cu adevarat consideri ca au sens sa le cumperi. Realizeaza o lista cu toate persoanele carora vrei sa le pregatesti cadouri de Craciun si gandeste-te la posibilitati.

Apoi, cand ai mai multe variante despre care consideri ca ar fi foarte potrivite, nu este deloc gresit sa le alegi pe cele mai avantajoase din punct de vedere al costurilor! Poti cumpara cadouri ieftine, dar de mare efect, la fel cum poti plati multi bani pentru cadouri care de fapt nu au o valoare reala atat de mare. Nu uita ca atunci cand oferi cadourile nu pastrezi si etichete de pret, deci gandeste-te mai degraba la potrivirea cadoului in sine si nu ezita sa faci economii, atat timp cat nu se simt compromisuri de catre persoanele care primesc respectivele daruri de Sarbatori.

Incearca sa faci cumparaturile online, mai mult decat offline. In e-commerce, preturile sunt de obicei mai mici, caci magazinele online au mai putine costuri de operare. Cauta e-shop-urile care ofera, cel putin in campanii concrete, livrare gratuita prin curier - astfel vei evita costurile de transport. Compara preturile unor produse similare intre mai multe magazine online si alege sa cumperi de unde este mai avantajos din punct de vedere financiar. In unele cazuri, chiar si branduri mari din retailul modern au politici speciale de preturi online - reduceri exclusive la comenzile plasate pe internet.

Adesea pot exista campanii promotionale speciale, de exemplu reduceri la cos de cumparaturi de o anumita valoare, reduceri valabile pe termen scurt cu un cod de discount suplimentar, lichidari de stocuri, discounturi pentru abonatii la newsletter, reduceri in aplicatiile de mobil, cashback oferit prin parteneriatele comerciantilor cu emitentii de carduri, reduceri la platile online etc. Unele extra beneficii se pot cumula, deci poti face shopping istet daca acorzi atentie tuturor detaliilor.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea