Social

#alegere espressor #espressor

Cum sa alegi espressorul potrivit nevoilor si casei tale? 4 sfaturi utile

Alegerea espressorului potrivit poate parea o sarcina complicata, in conditiile in care exista o multitudine de modele pe piata, cu diferite caracteristici si preturi. In realitate, totul se rezuma la identificarea corecta a nevoilor si preferintelor tale si la gasirea acelui model de espressor care te va ajuta sa te bucuri oricand doresti de o cafea exact asa cum iti doresti. 

1. Stabileste exact ce iti doresti de la espressorul tau de cafea

Inainte de a analiza gama de aparate de cafea de la Kitchenshop.ro si de a face o alegere, este important sa te gandesti la ce anume iti doresti de la un astfel de aparat. 

Poate doresti un dispozitiv care sa fie capabil doar de prepararea cafelei sau poate ca esti interesat de optiuni aditionale, cum ar fi spumarea laptelui pentru cappuccino. De asemenea, ar trebui sa te gandesti la cate cesti de cafea bei pe zi pentru a alege un espressor cu o capacitate corespunzatoare. Preferintele pentru un anumit tip de cafea, cum ar fi espresso, latte, cappuccino sau americano, ar putea, de asemenea, sa influenteze alegerea ta.

Ar trebui sa iei in considerare si tipul de espressor pe care ti-l doresti. Exista espressoare manuale si espressoare automate. Espressorul manual necesita un grad mai mare de implicare in procesul de preparare a cafelei, in timp ce espressorul automat face totul pentru tine. Acesta este un aspect important de luat in considerare, mai ales daca timpul tau este limitat sau daca iti place sa controlezi fiecare pas al procesului de preparare a cafelei. Mai exista, de asemenea, si optiunea espressorului cu capsule, foarte popular datorita usurintei cu care se pot prepara diverse bauturi calde.

2. Tine cont de presiunea aparatului si de capacitatea rezervorului

Presiunea unui espressor de cafea este un factor determinant pentru calitatea bauturii preparate. Aceasta influenteaza intensitatea si aroma cafelei.

In ceea ce priveste capacitatea rezervorului de apa, acesta este un alt aspect important care merita luat in considerare atunci cand alegi un espressor. Dimensiunea rezervorului de apa influenteaza cat de multe cesti de cafea poti pregati fara a fi nevoie sa reumpli rezervorul.

Daca esti singurul consumator de cafea din casa, un espressor cu un rezervor mai mic poate fi suficient. Insa, daca esti o persoana care gazduieste adesea oaspeti sau ai o familie mare de bautori de cafea, atunci ar trebui sa optezi pentru un model cu un rezervor mai mare. Un rezervor de apa de 1,5 - 2 litri, cum are espressorul automat 1450W, DeLonghi, negru, este considerat suficient pentru uzul zilnic. 

3. Ia in considerare si spatiul disponibil in bucatarie

Inainte de a face o achizitie atat de importanta precum un espressor de cafea, trebuie sa te asiguri ca vei avea unde il pune in bucatarie. Tine cont de faptul ca nu conteaza doar dimensiunile blatului, ci si distanta pana la prizele electrice si configuratia generala a bucatariei. In functie de aceste detalii, vei putea stabili ce model de espressor se potriveste cel mai bine nevoilor tale. 

4. Asigura-te ca este usor de curatat si de intretinut

Curatarea si intretinerea espressoarelor nu ar trebui sa fie o corvoada. Un espressor usor de curatat ar trebui sa aiba parti detasabile, care pot fi spalate separat. Unele modele, cum este, de exemplu, espressorul 1450W, Nespresso, negru, dispun chiar de un program de curatare automata, extrem de util si eficient. Acesta poate economisi timp si efort, permitandu-ti sa te bucuri de cafea fara grija curatarii manuale. 

Pe langa curatare, intretinerea pe termen lung a aparatului este la fel de importanta. Inainte de a face o investitie, trebuie sa te asiguri ca piesele de schimb sunt usor de gasit si ca se poate repara la costuri rezonabile.

Alegerea espressorului de cafea potrivit este o provocare, dar nu trebuie sa uiti ca cea mai buna decizie se bazeaza pe nevoile tale personale si pe spatiul disponibil in casa. Este important sa stii ce te astepti de la espressor, sa iei in considerare presiunea si capacitatea rezervorului, dar si cat de usor este de curatat si intretinut. Iti dorim degustari placute si cafea de calitate! 

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea