Social

#alegere avocat #cedo #avocat

Cum poti alege avocatul care sa te reprezinte la CEDO?

Stim cu totii ca sistemul de justitie din tara noastra nu reprezinta tocmai un etalon al corectitudinii, si unde toata lumea isi poate afla dreptatea. Poate si de aceea multi dintre romani decid sa mearga mai departe, pana la CEDO, si nu de putine ori au primit o decizie care le-a fost favorabila.

Nu vrem acum sa nastem o discutie despre ce fel se fac la noi in tara actele de justitie, ci sa venim in sprijinul celor care doresc sa ajunga la CEDO pentru a-si gasi dreptatea. Mai exact, cum pot alege mai bine avocatul care sa ii reprezinte. De aceea, in randurile de mai jos, am decis sa discutam un pic legat de acest subiect.

Nu exista cel mai bun avocat …

Inca de la inceput vrem sa stabilim un detaliu. Nu cauta pe internet sau cu ajutorul rudelor si cunostintelor ”cel mai bun avocat”. Nu exista asa ceva, la fel cum nu exista ”cel mai bun medic”. Cel care a reprezentat foarte bine pe una dintre cunostintele tale poate sa esueze in ceea ce te priveste si invers. De aceea, cel mai bine, uita de acea expresie. Important este ca tu, cel care iti cauti dreptatea la CEDO, sa apelezi la acel avocat Bucuresti despre care afli ca are o vasta experienta in acest gen de procese. Ba, chiar si mai bine, poti opta pentru o casa de avocatura. In acest fel, chiar ai mai multe sanse de castig pentru ca, dupa cum spuneam mai sus, experienta isi va spune cuvantul. In prima instant, cand le vei prezenta acestora speta ta, acestia vor putea sa faca o evaluare corecta si realista a acesteia si iti va spune de prima data daca ai sau nu sanse de castig. In cazul in care raspunsul este unul afirmativ, poti avea si certitudinea ca iti va fi alaturi pana in momentul in care procesul s-a incheiat.

Criterii dupa care iti alegi avocatul pentru CEDO

La prima vedere, nu pare prea complicata alegerea unui avocat care sa te reprezinte asa cum trebuie la CEDO. Ce poate fi atat de dificil? Un avocat e un avocat si atat! Cam asa gandesc cei mai multi dintre oameni, printre care, cel mai probabil, pana acum te-ai aflat si tu. De fapt, lucrurile nu sunt chiar atat de simple, si imediat vei intelege si de ce spunem asta. Prin urmare, am decis sa iti prezentam, pe scurt, cateva dintre criteriile de care ar fi bine sa tii cont cand cauti un astfel de avocat.

Specializat in cazuri prezentate la CEDO

Dupa cum aminteam ceva mai sus, experienta conteaza enorm. De aceea, incearca sa afli care este acel avocat din orasul tau care sa fie specializat in acest gen de cazuri, care sa aiba mai multa experienta de acest gen.

Cu cat a fost implicat in mai multe astfel de procese, cu cat a castigat mai multe dintre ele, este clar ca avem de a face cu un bun profesionist, iar sansele de reusita sunt mai ridicate. Daca nu gasesti in orasul tau, nu ezita sa cauti si in alte orase, mai mari, dar criteriul dupa care te orientezi sa fie acelasi despre care ti-am spus.

Casa de avocatura

Pe cat posibil, opteaza pentru un avocat care face parte dintr-o casa de avocatura. Nu, nu este vorba despre un simplu moft. In acest caz, speta ta va fi foarte atent analizata si dezbatuta de mai multe persoane, iar asta va contribui enorm la calitatea serviciilor de care vei avea parte.

Poate ca unui singur avocat ii va fi greu sa jongleze cu toate detaliile cazului tau, mai ales daca este unul destul de complicat. Daca sunt insa mai multi experti care se ocupa de el, atunci niciun detaliu nu va fi lasat la voia intamplarii. Din nou, sansele tale de reusita cresc si mai mult.

Bun cunoscator al legislatiei specifice

Un alt criteriu de care trebuie obligatoriu sa tii cont este ca avocatul tau sa fie un foarte bun cunoscator al cadrului legal specific. Nu este chiar simplu, iar in cazul in care nu stie prea bine ce legislatie este valabila in respectivul domeniu, sansele de a castiga procesul sunt mult mai mici.

Un bun avocat nu doar ca va cunoaste insa foarte bine legislatia in domeniu, dar stie cum sa speculeze in avantajul tau orice ”chichita” legala. Si, pana la urma, acesta este si scopul tau, nu?

Comunicare buna

Chiar daca ai auzit despre avocatul X sau Y ca este unul bun in ceea ce vrei tu, daca atunci cand discuti cu el simti ca in ceea ce priveste comunicarea cu tine este tratata superficial, mai bine renunta.

Ai nevoie de un avocat cu care sa vorbesti deschis, iar el la randul lui sa iti prezinte in mod corect situatia si sa iti ofere si sfaturile avizate de care ai nevoie. In acest fel, veti strange mult mai usor toate dovezile necesare pentru ca rezultatul procesului sa fie cel in favoarea ta.

Tariful perceput

Da, si acesta este un criteriu de care poti tine cont atunci cand iti alegi avocatul care sa te reprezinte la CEDO. Nu ar trebui sa fie primul, pentru ca altele sunt mai importante, dar nici nu putem sa il ignoram.

De aceea, trebuie sa stii ca nu exista niste tarife standarde ale tuturor avocatilor, unii isi ofera serviciile contra unor sume mai ridicate, altii cer mai putin. Vezi care este avocatul care raspunde cel mai bine cerintelor tale, si cu acesta, mergi inainte.

FOTO: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea