Social

#abatitor cofetarie #abatitor #cofetarie

Cum alegi abatitorul potrivit pentru cofetarie: 5 sfaturi

Alegerea unor echipamente potrivite pentru o bucatarie profesionala este intotdeauna o prioritate, cu atat mai mult cu cat doresti sa te asiguri ca vei investi in produse de calitate, care sa-si indeplineasca excelent rolul si care sa creasca randamentul productiei. Atunci cand vine vorba, insa, despre alegerea unor abatitoare profesionale, aceasta nu se va face doar tinand cont de spatiul de care dispui in bucatarie, ci va fi nevoie sa tii cont de o serie de criterii diferite, pentru a determina daca echipamentul este potrivit nevoilor tale.

 

Daca activezi in domeniul HoReCa si detii o cofetarie, cu siguranta ai auzit pana acum despre beneficiile pe care un abatitor sau un blast chiller le poate aduce business-ului tau. Insa pana acolo va trebui sa stii sa-l alegi pe cel potrivit pentru bucataria ta profesionala. Descopera in articolul urmator cateva sfaturi utile privind alegerea celui mai bun abatitor pentru cofetarie!

1. Tine cont de dimensiunile si capacitatea abatitorului

Analizeaza in detaliu produsele pe care le comercializezi. De asemenea, verifica productia din bucataria profesionala si, in special, produsele pe care doresti sa le racesti sau sa le ingheti rapid. Cate tavi sau ce cantitate de produse de cofetarie doresti sa racesti pe luna, pe schimb sau pe zi? Raspunsul la aceste intrebari te va ajuta sa alegi un abatitor profesional potrivit nevoilor tale intr-o cofetarie.

De asemenea, trebuie sa analizezi si spatiul fizic disponibil pe care-l ai in bucataria profesionala, pentru a sti cu exactitate locul in care vei amplasa blast chiller-ul. Nu ti-ar placea sa omiti aceste masuratori si sa achizionezi un abatitor, doar pentru a ajunge la concluzia ca nu vei avea cum sa-l pozitionezi in bucatarie.

2. Alege un abatitor potrivit pentru o cofetarie in plina expansiune

Odata ce stii cat de multe produse comercializezi in prezent, per ciclu sau pe zi, ia-ti o marja suplimentara pentru a permite dezvoltarea business-ului. Ultimul lucru pe care ti l-ai dori este sa achizitionezi un echipament profesional bazat pe nevoile tale curente, doar pentru ca afacerea sa se dezvolte ulterior, iar blast chiller-ul sa nu tina pasul cu productia.

Prin urmare, iti recomandam sa optezi intotdeauna pentru un abatitor profesional care sa depaseasca nivelul curent de productie al cofetariei, pentru a fi la fel de potrivit si cand business-ul este in continua crestere.

3. Ia in considerare dimensiunile tavilor pe care le folosesti in bucatarie

Analizeaza dimensiunile vaselor, tavilor si carucioarelor pentru alimente pe care le utilizezi in bucataria profesionala pentru depozitarea si mutarea produselor de cofetarie. Astfel, te vei asigura daca rafturile si dimensiunile interioare ale blast chiller-ului pe care l-ai vizat se potrivesc cu acestea.

4. Intereseaza-te de caracteristicile de operare ale blast chiller-ului

Alegerea unui abatitor profesional ideal pentru o cofetarie se va face si in functie de diferitele caracteristici de operare. Insa aici ne intoarcem tot la nivelurile de productie din cofetarie, pentru ca diverse niveluri de productie pot afecta eficienta abatitorului. De asemenea, trebuie sa stii ca abatitoarele profesionale sunt concepute pentru a raci imediat produsele pe care le depozitezi, motiv pentru care trebuie sa te orientezi catre blast chillere supradimensionate, in cazul in care traficul din cofetarie este unul intens.

5. Orienteaza-te spre abatitoare cu tip de racire soft chilling

Tipul de racire este un alt criteriu important de care sa tii cont atunci cand alegi un abatitor profesional pentru cofetaria ta. Exista pe piata blast chillere cu mai multe tipuri de racire: soft chilling, hard chilling si shock freeze. In cazul unei cofetarii, cele mai indicate sunt abatitoarele cu tip de racire soft chilling, un proces care reduce treptat temperatura alimentelor.

Tine cont de sfaturile noastre si alege abatitorul ideal pentru cofetaria ta. Vei ajunge ulterior la concluzia ca un blast chiller este una dintre cele mai bune investitii pe care le poti face pentru cresterea eficientei activitatii din bucataria profesionala!

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea