Social

Cu motorul in rapa la Dakar Romania

Motociclistul portughez Joao Rosa a picat in gol, dupa un viraj gresit, el fiind transportat de urgenta la spitalul din Baia Mare .

 Gazda a unui eveniment fara precedent, caravana Raliului Europei Centrale, Romania a devenit, pentru cateva zile, capitala mondiala a sporturilor cu motor. Daca prima zi a intrecerii, desfasurata pe teritoriul Ungariei, a decurs fara incidente, nu acelasi lucru se poate spune si despre etapa de ieri, care a avut ca punct de plecare orasul Baia Mare.

Cu 3 minute inaintea startului, un scurtcircuit accidental la masina de concurs a Team Dakar Romania a facut toata instalatia electrica inutilizabila.

Acest lucru a produs o intarziere la start de 13 minute a echipajului Gabi Nicolae/Liviu Stan. „Cu toate problemele aparute, masina a reusit sa se alinieze la start in cea de-a doua zi a Europe Central Rally.

Aceasta intamplare nefericita are o posibilitate foarte scazuta sa se intample la o masina de concurs ca a noastra pentru ca, fata de masina de serie, noi avem orice circuit, orice buton dublat. In plus, scurtcircuitul a aparut langa bateria de acumulatori , lucru foarte rar intalnit.

Dar asta e, suntem optimisti si mergem mai departe”, a declarat pilotul roman Gabi Nicolae, care, alaturi de Liviu Stan, s-a clasat, dupa prima zi, pe pozitia 35 in clasamentul provizoriu general, la o distanta de 14 minute si 16 secunde de primul clasat, Carlos Sainz.

Liderul la zi al clasamentului si unul dintre favoriti, Marc Coma, a abandonat ieri, dupa ce s-a accidentat la picior.

Un incident mult mai grav l-a avut insa ca protagonist pe motociclistul portughez Joao Rosa, care concureaza pe o motocicleta Yamaha, pentru echipa Bianchiprata Competicao Yamaha. La aproximativ o ora si jumatate de la inceperea cursei, in zona barajului Runcu, portughezul s-a rasturnat cu vehiculul in rapa dupa un viraj.

El a fost ridicat de echipele de prim ajutor ale organizatorilor si dus cu o targa pana la un elicopter, care l-a transportat la Spitalul Judetean din Baia Mare. Din fericire, motociclistul a suferit leziuni la picioare, insa nu are fracturi.

„Organizatorii nu au semnat nici un protocol cu unitatea spitaliceasca si nici nu au luat legatura pentru a se pune la punct detalii, in caz de urgenta. Noi nu am fost solicitati sa intervenim, dar ne-am autosesizat pentru ca stiam ca va fi Raliul Europei Centrale.

Cei care au organizat raliul au sistemul lor de asistenta medicala. Noi nu am stiut nici ca vine elicopterul, am aflat intamplator de la o cunostinta de la turnul de control din Aeroportul Baia Mare ca ne vine un elicopter cu un pacient”, a acuzat directorul spitalului din Baia Mare, Sabin Nemes Bota.

Mai mult, reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta fusesera informati ieri ca urma sa mai vina un motociclist ranit, insa surse neoficiale spun ca acesta ar fi fost transportat la spitalul din Debrecen.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea