Social

Crima pentru cuvant

Despre morti, numai de bine. Vechimea acestei ziceri datand din antichitatea romana – de mortuis nil nisi bene – nu o face mai putin specioasa. In fapt, ea inseamna sa-l mai omori o data pe cel raposat. Sa nu mai vorbesti despre el despre un om viu, asa cum a fost, ci ca despre cineva care n-a trait niciodata, o statuie pictata care s-a trambalat prin lume ca sa faca numai lucruri bune. Inseamna sa alterezi egalitar sistemul de valori al unei societati care daca nu traieste in timp si cu mortii ei nu e decat o adunatura.

Adesea, cei care ii vorbesc numai de bine pe morti, ii vorbesc numai de rau pe vii. George Pruteanu a facut de toate la viata lui. Lasand la o parte alunecarile tineretii, cea mai mare greseala cred ca a fost intrarea in politica.

A considerat ca e musai sa-si converteasca popularitatea culturalo-mediatica de erou civilizator, de cavaler al limbii romane, in capital politic. I s-a parut prea putin sa fie profesor. Am regretat intotdeauna ca traseist, cuvant pe care-l inventasem pentru altii, a ajuns sa i se potriveasca manusa . De fiecare data cand a sarit dintr-o luntre politica in alta a incercat sa-mi demonstreze, cu inteligenta lui bine antrenata, ca oportunismul e semn de consecventa morala .

Dupa un moment de greu suportabila ratacire agresiva in ianuarie 1999, in timpul navalei minerilor spre Bucuresti, George Pruteanu si-a gasit modelul politic in persoana lui C. V. Tudor si s-a scufundat in PRM.

Continuarea in Gandul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea