Social

#salarii mici #contributie sanatate #crestere contributie sanatate

Creste contributia la sanatate pentru salariile mici

Firmele care au angajati cu salarii mici vor fi nevoite sa plateasca mai multi bani la bugetul de sanatate. Cel putin asa prevede noul proiect al legii sanatatii.

Pentru fiecare angajat care castiga mai putin de un salariu mediu brut, angajatorul va fi nevoit sa plateasca o contributie la sanatate de 3 ori mai mare. Cota de contributie este calculata din 2117 lei (salariul mediu brut), indiferent de salariul real al angajatului.

Cele mai afectate vor fi Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM-urile), considera sindicatele. Reprezentantii sindicatelor cred ca foarte multi angajatori nu vor mai plati deloc contributia la sanatate sau vor face noi restructurari. "Vor fi efecte in lant si efecte sociale", a declarat Vasile Barbu, presedinte al Asociatiei Pacientilor.

La randul sau, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, crede ca acest nou proiect al legii sanatatii va incuraja munca la negru.

In prezent, angajatorii platesc pentru sanatate 5,2 la suta pentru fiecare salariat. La randul sau, angajatul plateste 5,5 la suta din salariul brut. Proiectul de lege va afecta 1,9 milioane de romani, care castiga sub salariul mediu brut pe economie.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea