Social

#Pierre Cardin a murit

Creatorul de moda Pierre Cardin a murit

Celebrul creator de moda Pierre Cardin a murit la varsta de 98 de ani. Anuntul a fost facut de familia creatorului de moda. 

Cunoscut pentru fascinaţia sa faţă de spaţiu şi viitor, puternic înrădăcinată în anii 1960 şi 1970, exprimată prin celebra rochie Cosmos sau prin salopetele sale raiate purtate sub fustele cu bretele, Cardin spunea în cartea „Pierre Cardin”, scrisă de colaboratorul său apropiat Jean-Pascal Hesse şi publicată în 2017: “Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă, lumea de mâine”.

El şi-a creat propria casă de modă în 1950 şi şi-a făcut rapid un nume. Om de afaceri strălucit, el a creat un imperiu, pe care l-a extins apoi în numeroase ţări asiatice, în special China, bazându-se pe creaţiile sale, dar şi pe o serie impresionantă de produse sub licenţă.

Pierre Cardin avea 98 de ani. Născut pe 2 iulie 1922, într-o comună din Italia, creatorul de modă Pierre Cardin s-a mutat, în 1945, la Paris, unde a studiat arhitectura.

„Întâietatea cu orice preț este una dintre semnăturile grand couturier-ului francez. Astfel, el a fost primul care a făcut forfotă în anii 1960 cu moda sa experimentală, chiar dacă s-a luptat pe titlul «designer futurist» cu prietenii Andre Courreges și Paco Rabane”, scrie Le Point despre Cardin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea