Social

#copii agresati #copii batuti #cresa

Copii batuti la o cresa din Botosani: "A fost trasa de par si lovita peste cap cu palma"

Copii de nici doi ani, de la cresa de stat din Botosani, au fost agresati de ingrijitoarea care trebuia sa aiba grija de ei. Mai multi parinti au depus plangere la Politie.

Totul a iesit la iveala dupa ce parintii unei fetite au depus plangere la Politie si Inspectoratul Scolar, dupa ce copila acestora a venit acasa si a povestit ca a fost agresata.

Micuta de aproape doi ani i-a povestit mamei sale ce s-a intamplat si i-a aratat cum a fost trasa de par si lovita peste cap de una dintre ingrijitoare. 

"In fiecare seara povestind despre ce se intampla in ziua ei si mai cu seama ce se intampla la gradinita, mi-a spus printre altele ca a fost trasa de par si lovita peste cap cu palma, marti seara. Nestiind ce sa fac am sunat-o pe o prietena care are un copil in grupa si imi spusese ca fix in acea dimineata copilul i-a spus "pe mine nu ma bate doamna".

Si ea a intrebat: "dar pe cine?" Si a raspuns ca pe fiica mea o bate. Nu stiu daca copilul meu a fost batut si luni si marti sau marti a reusit sa-mi zica sau sper ca nu se intampla asta zilnic", a spus mama fetitei, vizibil marcata de cele petrecute.

Femeia a scris apoi pe un agrup al parintilor situatia prin care a trecut si a descoperit ca nu este nici pe departa singura situatie de acest gen. Mai multi copii au fost agresati de ingrijitoarea respectiva. 

"Am fost sesizati cu privire la faptul ca un minor ar fi fost agresat fizic la o cresa din municipiul Botosani. In cauza au fost demarate cercetari sub aspectul comiterii infractiunii de purtare abuziva, urmand sa stabilim cu exactitate care sunt imprejurarile in care s-ar fi produs fapta", a precizat agent principal Delia Neniscu, purtator de cuvant al Inspectoratului Politiei Judetene Botosani.

Inspectoratul Scolar a demarat o ancheta in acest caz.

"In acest moment, noi la Inspectoratul Scolar nu avem nicio sesizare scrisa ca s-ar fi intamplat ceva la cresa de la gradinita 23, dar ne-am autosesizat in urma celor auzite si colegii mei s-au deplasat la cresa, au stat de vorba cu personalul angajat.

Cercetam si asteptam rezultatele sa vedem care sunt masurile care se vor lua in viitorul apropiat", a precizat Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Botosani.

Desi mai multi parinti sustin ca micutii lor au fost agresati, conducerea Gradinitei 23, care are cresa in subordine, sustine ca este primul caz, nemaiexistand plangeri pana in prezent, si ca a demarat deja o ancheta disciplinara.

"Comisia s-a intrunit astazi, cateva ore au lucrat, de dimineata si este inca in cercetare, nu s-a finalizat lucrarile comisiei. Au fost audiate si doamnele, au fost convocate, am urmat exact procedura care este cuprinsa in codul de etica, procedura care se aplica in astfel de situatii neplacute", a precizat Monica Cojocaru, directorul Gradinitei 23.

Cresa are in grija 130 de copii, in mai multe grupe.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea