Social

#barack obama #guantanamo #fbi #congres #sua

Congresul american nu ii da lui Obama fonduri pentru inchiderea Guantanamo

Presedintele american Barack Obama intampina dificultati in a indeplini promisiunea inchiderii Guantanamo . Congresul i-a refuzat cererea de fonduri, iar directorul FBI se teme pentru situatia in care detinutii ar ramane pe teritoriul SUA.

Obama va tine un discurc joi in care va detalia intentiile legate de Guantanamo si distantarea fata de practicile antiterorism din perioada Bush. Fostul vicepresedinte Dick Cheney va vorbi si el pentru a critica deciziile presedintelui.

Discursul lui Obama vine dupa ce liberalii din Congres au votat alaturi de republicani , refuzandu-i fondurile necesare inchiderii bazei militare care adaposteste 240 de persoane considerate foarte periculoase. 

Presedintele are nevoie de 80 milioane de dolari pentru a inchide Guantanamo pana la termenul promis, 22 ianuarie 2010.

"Suntem de acord cu Congresul cand spunem ca, inainte de a acorda fondurile, trebuie prezentat un plan mai detaliat", a declarat purtatorul de cuvant al lui Obama, Robert Gibbs , citat de Cotidianul.

Robert Mueller, directorul FBI, a complicat si mai mult situatia prin declaratiile recente, conform carora inchisorile de maxima securitate din SUA nu ofera garantiile necesare pentru ca prizonierii sa nu poata scapa.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea