Social

#reinnoire contract #comisia europeana # vaccin coronavirus #vaccin Johnson&Johnson #vaccin astrazeneca

Comisia Europeana NU va reinnoi contractele cu AstraZeneca si Johnson & Johnson

Dupa problemele aparute cu vaccinurile produse de AstraZeneca si, mai nou, si cu Johnson&Johnson, Comisia Europeana a decis sa nu reinnoiasca contractele cu acesti producatori.

 

Astfel, incepand de anul viitor, in UE nu vor mai fi disribuite vaccinurile produse de cele doua companii.

„Comisia Europeana, in acord cu liderii multor tari UE, a decis ca nu vor fi reinnoite la expirare contractele cu companiile care produc vaccinuri cu vector viral”, potrivit stiripesurse.ro.  

Bruxelles-ul ar prefera sa se concentreze asupra vaccinurilor COVID-19 care folosesc tehnologia ARN messenger (ARNm), cum ar fi Pfizer si Moderna.

Decizia a fost luata in urma aparitiei cazurilor de tromboza dupa administrarea vaccinului AstraZeneca. La inceputul acestei saptamani au fost semnalate cazuri de tromboza si in urma administrarii vaccinului Johnson&Johnson, iar Agentia Americana a Medicameltului a recomandat suspendarea folosirii serului produs de Johnson&Johnson pe teritoriul SUA, pana la finalizarea anchetei in ceea ce priveste cele sase cazuri de tromboza semnalata.  

Sursa foto:pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea