Social

#cod rosu de vreme rea #avertizare de vreme rea #cod rosu de vant #zile ploioase #furtuna vietnam

Cod rosu de ploi torentiale in numeroase judete din tara. Avertisment dur de la ANM! Unde cade potopul

Romania se afla sub avertizare de tip cod rosu de ploi insemnate cantitativ. Potopul pune stapanire pe numerose judete din tara! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea valabile in urmatoarele ore. Iata care sunt zonele afectate de ploi, dar si cum va fi vremea in Bucuresti. 

COD ROSU de averse torentiale

In intervalul 16 iunie, ora 12:00 – 17 iunie, ora 12:00 intra in vigoare o alerta de tip cod rosu de averse torentiale si abundente care va afecta judetele Mehedinti, Caras-Severin si zona de munte a judetelor Gorj si Hunedoara.

„In judetele Mehedinti, Caras-Severin si zona de munte a judetelor Gorj si Hunedoara, vor fi averse torentiale si abundente. In intervale scurte de timp si prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 50...70 l/mp si izolat vor depasi 80 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica si ploi

In intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 17 iunie, ora 12:00, este in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica accentuata, cantitati insemnate de apa.

„In jumatatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpatilor Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si vestul Carpatilor Meridionali vor fi averse torentiale, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat de peste 50 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 17 iunie, ora 12:00 este in vigoare o atentionare meteo de tip cod galben de instabilitate atmosferica, fiind vizate fenomene precum grindina, vijelii, si ploi insemnate cantitativ.

“In intervalul mentionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica in Crisana, nordul Banatului, Maramures, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei si estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30...40 l/mp.

Manifestari de instabilitate atmosferica vor fi pentru scurte intervale de timp si in restul teritoriului.

Vremea va fi in general instabila si in zilele urmatoare.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 16 iunie, ora 10:00 – 17 iunie, ora 12:00, in Bucuresti, vremea va fi calda. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare spre seara si in cursul noptii cand vor fi posibile ploi slabe, de scurta durata. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 30 de grade, iar cea minima de 15...17 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea