Social

#avertizare de ploi torentiale #cod rosu de ploi # ploi torentiale

COD ROSU de averse torentiale in Romania! Zonele afectate de potop

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari meteo de vreme rea, dintre care una de tip cod rosu de ploi torentiale. Iata care sunt zonele afectate de ploi si unde cum va fi vremea in Bucuresti.

 

COD ROSU de ploi torentiale

In intervalul 12 iunie, ora 20:00 – 13 iunie, ora 8:00 este avertizare de tip cod rosu de averse torentiale si abundente care vor afecta judetele Mehedinti si Gorj si zona de munte a judetelor Caras–Severin, Valcea si Hunedoara.

„In judetele Mehedinti si Gorj si in zona de munte a judetelor Caras–Severin, Valcea si Hunedoara, vor fi averse torentiale si abundente. Cantitatile de apa vor depasi in intervale scurte de timp sau prin acumulare 70...80 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de averse torentiale si grindina

In intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00 este in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de averse torentiale, grindina care afecteaza judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu si Alba si in zona de munte a judetelor Timis, Cluj, Arad, Bihor, Arges, Dambovita, Brasov si Prahova.

„In judetele Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Caras-Severin, Hunedoara, Sibiu si Alba si in zona de munte a judetelor Timis, Cluj, Arad, Bihor, Arges, Dambovita, Brasov  si Prahova vor fi averse torentiale si izolat caderi de grindina. Local cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat de peste 60 l/mp (in intervale scurte de timp, de pana la 1 – 3 ore).”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 12:00, este in vigoare o atentionare de top cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.  

“In intervalul mentionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in Banat, Crisana, Oltenia, Transilvania, nord-vestul Munteniei, precum si in Carpatii Meridionali si in Carpatii Occidentali. Aceasta se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice si izolat grindina, intensificari de scurta durata ale vantului si vijelii. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In perioada 12 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 12:00, in Bucuresti, vremea va fi normala termic. Cerul va fi temporar noros, dar probabilitatea pentru averse redusa. Vantul va sufla in general moderat. Temperatura maxima va fi de 27...29 de grade, iar cea minima de 13...15 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea