Social

#cod portocaliu de ploi #avertizare meteo #vijelii #grindina # ploi torentiale #instabilitate atmosferica

Cod portocaliu de ploi torentiale si instabilitate atmosferica. Avertisment ANM

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea valabile in urmatoarele ore. Printre acestea se anumara si o avertizare de tip cod portocaliu, fiind vizate fenomene de instabilitate atmosferica si ploi torentiale. Iata care sunt zonele afectate, dar si cum va fi vremea in Capitala.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 15 iunie, ora 21:00 este in vigoare o atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica, fiind vizate fenomene precum averse insemnate cantitativ, grindina si intensificari ale vantului.

“In intervalul mentionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica in zona montana, nord-vestul Olteniei si al Moldovei, in estul si sud-estul Transilvaniei si in sudul Banatului. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice si izolat grindina si intensificari de scurta durata ale vantului. In intervale scurte de timp cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de averse torentiale

In intervalul 15 iunie, ora 21:00 – 16 iunie, ora 12:00 intra in vigoare o avertizare de tip cod portocaliu de averse torentiale, fiind anuntate caderi insemnate de apa, ce pot duce la inundatii. Vor fi afectate judetul Caras-Severin si zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Alba si Hunedoara.

„In judetul Caras-Severin si in zona de munte a judetelor Mehedinti, Gorj, Alba si Hunedoara vor fi averse torentiale si mai ales prin acumulare, cantitatile de apa vor fi de 30...40 l/mp si izolat de peste 50 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ploi si instabilitate atmosferica

In intervalul 15 iunie, ora 21:00 – 16 iunie, ora 12:00 intra in vigoare o atentionare de tip cod galben de instabilitate atmosferica, fiind vizate fenomene precum ploi insemnate, descarcari electrice si vijelii.

“In intervalul mentionat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferica in Carpatii Occidentali si Meridionali, in Oltenia si vestul Transilvaniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30...40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

 In Bucuresti, in intervalul 15 iunie, ora 12:00 – 16 iunie, ora 12:00, vremea va fi calda, cu temperaturi maxime de 29...30 de grade. Cerul va fi variabil, cu innorari dupa-amiaza si seara, cand probabilitatea pentru averse si descarcari electrice va fi in crestere. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura minima va fi de 15-17 grade.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea