Social

#cod portocaliu de vreme rea #cod galben de vreme rea #atentionare meteo #grindina #vremea #furtuna

COD PORTOCALIU de ploi abundente si grindina! Care sunt zonele afectate si ce se intampla in Bucuresti

Vremea rea continua si in urmatoarele ore. Pana maine, Romania se afla sub atentionare de tip cod portocaliu si cod galben de ploi torentiale, vijelii si grindina, avertizeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM). 

 

COD PORTOCALIU de ploi abundente

In intervalul 28 aprilie, ora 12:00 – 29 aprilie, ora 6:00, mai multe judete din Romania se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de ploi. Sunt vizate fenomene precum ploi abundente, care vor afecta judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt si Bacau.

„In judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt si Bacau vor fi ploi abundente si se vor acumula cantitati de apa de 40...70 l/mp.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de ploi si vijelii

In intervalul de valabilitate: 28 aprilie, ora 10:00 - 29 aprilie, ora 6:00, numeroase judete din Romania se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea. Sunt vizate fenomene precum cantitati insemnate de apa, local instabilitate atmosferica temporar accentuata, in aproape toata tara.

“Pe parcursul zilei de joi (28 aprilie) in Crisana, Transilvania, Maramures, Moldova si local in Muntenia, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, pe alocuri insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina. In noaptea de joi spre vineri (28/29 aprilie) aria ploilor se va restrange spre nord-estul tarii. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 20...30 l/mp si izolat peste 40 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

In intervalul 28 aprilie, ora 10:00 – 29 aprilie, ora 6:00, Bucurestiul se afla sub atentionare de instabilitate atmosferica accentuata.

“Cerul va prezenta innorari temporare si vor fi perioade, cu o probabilitate mai mare dupa orele amiezii, cu instabilitate atmosferica ce se va manifesta prin averse, posibil insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul a 19 grade, iar cea minima va fi de 8...10 grade. Spre dimineata vor fi conditii de ceata.”, anunta ANM.

FOTO: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea