Social

#atentionare de canicula #canicual romania #cod portocaliu canicula # canicula bucuresti #canicula

Cod portocaliu de canicula! Temperaturi de foc in Romania. Cate grade vor fi in Capitala

Temperaturi de foc sunt asteptate in Romania in urmatoarele zile. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari de tip cod portocaliu si cod galben de canicula. Se vor inregistra temperaturi de pana la 38 de grade Celsius la umbra.

 

COD GALBEN de canicula

Astazi, 28 iunie, este avertizare de tip cod galben de canicula si disconfort termic ridicat in mai multe judete ae tarii. Sunt afectate in special judetele din vestul tarii. 

„Pe parcursul zilei de marti (28 iunie) in Campia si Dealurile de Vest va fi canicula, iar temperaturile maxime vor fi de 35...36 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar disconfortul termic va fi ridicat.”, potrivit ANM.

COD PORTOCALIU de canicula

In perioada 29, 30 iunie si 01 iulie, va intra in vigoare o atentionare de tip cod portocaliu de canicula persistenta si disconfort termic accentuat, care va afecta in special vestul tarii.  

“In zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) si vineri (01 iulie), valul de caldura va fi persistent in vestul, nord-vestul si local in centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor inregistra frecvent valori de 37...38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de canicula in toata tara

In zilele de 29, 30 iunie si 1 iulie, intreaga tara se afla sub atentionare de tip cod galben de canicula. Potrivit ANM un val de caldura, insotit de disconfort termic ridicat, se va stabiliza asupra Romaniei.

„In intervalul mentionat valul de caldura se va extinde si se va intensifica in toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 33 si 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat in zonele de campie si de podis, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Capitala. Temperaturi deosebit de mari

In perioada 28 iunie, ora 10:30, – 29 iunie, ora 09:00, vremea va fi calduroasa, iar temperatura maxima va fi de 31-32 de grade. Cerul va fi variabil, iar trecator vor fi posibile ploi slabe. Vantul va sufla slab si moderat.

In perioada 29 iunie, ora 9:00 – 1 iulie, ora 21:00, Capitala se va afla sub atentionare de tip cod galben de canicula.

“In zilele de miercuri, joi si vineri (29, 30 iunie si 01 iulie) vremea va fi caniculara, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatura umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Vor fi temperaturi maxime de 34...36 de grade si minime de 18...21 de grade. Probabilitatea pentru manifestari specifice instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata in dupa-amiaza zilei de vineri (01 iulie).”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea