Social

#cod galben de vreme rea #cod galben vant #avertizare meteo #cod galben ploi

Cod galben de vreme rea in toata tara! Avertizare ANM

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis doua atentionari de tip cod galben, dintre care unul este valabil pentru intregul teritoriu. Se vor semnala ploi insemnate cantitativ, descarcari electrice, vijelii si grindina.

COD GALBEN de vreme rea in vestul tarii

In intervalul 18 mai, ora 06:00 – 18 mai, ora 23:00 este in vigoare un cod galben de vreme rea care va afecta vestul tarii. In intervalul mentionat de vor semnala intensificari sustinute ale vantului si cantitati de apa insemnate.

“In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si vestul Olteniei instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si izolat grindina.

In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si, pe arii restranse, 35...50 l/mp, indeosebi in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali.

Temporar vantul va avea intensificari, cu viteze de 55...60 km/h si in special in zona montana inalta peste 70...80 km/h, iar in timpul ploilor, trecator va lua aspect de vijelie.”, avertizeaza ANM.

COD GALBEN de vreme rea in toata tara

In intervalul 18 mai, ora 06:00 – 18 mai, ora 23:00 toata tara se afla sub cod galben de vreme rea, fiind vizate vijelii, precum si precipitatii.

“Pe parcursul zilei de marti (18 mai) vantul va prezenta intensificari sustinute in majoritatea zonelor, cu viteze de peste 50...60 km/h, iar local, indeosebi in Transilvania, Oltenia si Muntenia 70...80 km/h. La munte, in special in zona inalta, rafalele vor depasi 80...100 km/h.”, anunta ANM.

In Muntii Apuseni, nordul Carpatilor Orientali, nordul si nord-vestul teritoriului se vor semnala ploi insemnate cantitativ.

“In Muntii Apuseni, in zona Carpatilor Orientali si in nordul si nord-vestul teritoriului (judetele Bihor, Satu Mare, Salaj, Maramures, Cluj, Bistrita, Mures, Suceava, Botosani si Iasi, precum si in zona de munte a judetelor Arad, Hunedoara, Alba, Harghita si Neamt) va ploua, iar cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat 35...40 l/mp. 

La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi si precipitatii mixte.”, anunta ANM.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea