Social

#instabilitate atmosferica accentuata #instabilitate atmosferica # cod galben de canicula #vijelii #grindina #ploi

Cod galben de canicula si instabilitate atmosferica accentuata

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizari de vreme rea pentru urmatoarea perioada. Pe ntru astazi, este cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata. De maine insa, vremea se incalzeste in toata tara si revine canicula. Iata cum va fi vremea in urmatorul interval si ce se intampla in Capitala.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica

In intervalul 2 august, ora 12:00 – 2 august, ora 20:00, este cod galben de instabilitate atmosferica ce vizeaza vijelii, ploi, grindina si descarcari electrice.

„In intervalul mentionat, local in Dobrogea, nordul si in estul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferica, ce se va manifesta prin intensificari ale vantului (rafale de 55...75 km/h), vijelii, descarcari electrice, averse torentiale si grindina. In intervale scurte de timp, cantitatile de apa vor fi de 20...25 l/mp si izolat de peste 30 l/mp.

 Nota: manifestari de instabilitate amosferica vor fi izolat si in restul Munteniei, al Moldovei si in sud-estul Transilvaniei.”, avertizeaza ANM.

Revine canicula! Avertizari de vreme deosebit de calda si disconfort termic accentuat

Pentru miercuri, 2 august, ANM a emis o informare meteo de disconfort termic ridicat si canicula.

“In Campia Romana, Lunca Dunarii si Podisul Dobrogei, disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 de unitati, iar pe alocuri va fi canicula. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 31 si 36 de grade.”, informeaza ANM.

COD GALBEN de canicula

Joi, 3 august, canicula se inteteste in toata tara. Este atentionare de tip cod galben de canicula, fiind vizate fenomene precum: val de caldura, canicula, disconfort termic ridicat.

„Joi, valul de caldura se va extinde in vestul, sudul si sud-estul tarii, unde va fi canicula, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade, iar cele minime intre 18 si 25 de grade.

Nota: vineri, valul de caldura se va extinde si intensifica in toata tara.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea