Social

# canicula vestul tarii # canicula sudul tarii #canicula romania #avertizare canicula #avertizare meteo #canicula

Cod galben de canicula! Avertisment meteo pentru urmatoarele zile

Canicula revine in Romania. Este cod galben de canicula pentru mai multe judete. Sunt afectate, in special, judetele din zona sudica si vestica a tarii, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Avertizarea este valabila in perioada 4-7 august si vizeaza un val de caldura persistent, insotit de disconfort termic ridicat.

“In vestul si in sudul tarii valul de caldura se va extinde si va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 37 de grade.

Disconfortul termic se va mentine ridicat si in prima parte a saptamanii viitoare, mai ales in regiunile vestice si sudice.”, avertizeaza ANM.

Cum va fi vremea in Bucuresti

Capitala nu scapa de valul de caldura. Astfel, in prioada 4-7 august, Municipiul Bucuresti se afla sub avertizare de tip cod galben de canicula. Acestuia i se adauga si un indice de umiditate crescut.  

“Va fi val de caldura persistent si disconfort termic ridicat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati. In general temperaturile maxime vor fi de 33...34 de grade, iar cele minime de 19...20 de grade.”, avertizeaza ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea