Social

#coalitie #partid #discutii #negocieri #coduri #prima casa #sedinta

Coalitia PSD-PDL a discutat astazi despre strategia energetica, Coduri si programul Prima Casa

Programul Prima Casa si asumarea raspunderii guvernamentale pe Codurile din justitie, puncte de discutie astazi in Coalitia de guvernare . Un alt aspect important discutat astazi s-a legat de strategia energetica a tarii, care va trebui sa ajunga in curand si in CSAT.

PDL si PSD stabilise in urma cu doua saptamani ca data de discutare a  strategiei energetice a Romaniei, sa fie ziua de astazi, 25 mai. Vicepremierul Dan Nica afirma in respectiva intalnire ca relansarea economica a tarii depinde si de acest sector si ca pot fi luate decizii care sa duca la o ieftinire a pretului gazelor naturale.

Potrivit Realitatea TV, Nica a mai spus ca, din cauza costurilor mari pentru energie, Romania nu a avut parte de o politica energetica care "sa permita ca si firmele romanesti sa aiba acces la resurse energetice mai ieftine si mai bune" si ca membrii coalitiei vor sa isi asume un nou model care sa aduca printre altele si modificari de preturi.

Noua strategie energetica ar urma sa treaca prin Guvern si prin Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, pentru a fi adoptat. Membrii coalitiei mai au la dispozitie inca doua saptamani pentru a discuta aceasta strategie inainte de a o trimite catre cele doua institutii superioare.

Tot astazi, in cadrul intalnirii dintre cele doua partide din Coalitie s-a discutat si pe marginea metodologiei de aplicare a programului "Prima Casa", dar si despre alte detalii referitoare la Codurile din justitie, pentru care Guvernul vrea sa-si asume raspunderea la 1 iunie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea