Social

#cnslr fratia #csdr #acord #salarizare #profesori #guvern

CNSLR Fratia si CSDR nu vor semna acordul privind salarizarea bugetarilor

Doua din cele patru confederatii sindicale, CNSLR Fratia si CSDR , au anuntat, marti, ca nu vor semna acordul cu Guvernul in ce priveste noua lege a salarizarii din sectorul bugetar.

In schimb, Cartel Alfa si BNS sustin ca sunt de acord cu principiile de baza ale legii salarizarii din acest sector, informeaza NewsIn. Presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu , a anuntat ca, atat timp cat nu se rezolva situatia profesorilor in ce priveste majorarea salariilor si cat timp sistemul sanitar nu va avea un acord semnat cu Ministerul Sanatatii, confederatia sindicala pe care o reprezinta nu va semna acordul de principiu privind salarizarea personalului din sistemul bugetar. "Noi am cerut o majorare a salariilor de la 1 noiembrie, in medie, cu 25%, si am fi acceptat o crestere similara de la 1 ianuarie, insa nu putem fi de acord cu ce ne anunta Executivul, si anume cu majorarea in doua transe . In aceste conditii, noi nu vom semna niciun acord astazi cu Guverrnul", a declarat Marius Petcu. La randul sau, vicepresedintele CSDR, Aurel Cornea, a anuntat ca va fi prezent, marti, la intalnirea cu premierul Tariceanu, insa nu va semna acordul in ce priveste salarizarea angajatilor din sistemul bugetar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea