Social

#fasia gaza #sediu onu #fosfor alb #interzis #pozitie oficiala

Cladirea ONU din Gaza, atacata cu obuze de fosfor

Un depozit al sediului ONU din Fasia Gaza atacat joi de armata israeliana ar fi fost lovit de obuze cu fosfor, chiar daca folosirea acestei arme impotriva civililor este interzisa prin conventiile internationale.

Afirmatia apartine sefului pentru relatii umanitare al ONU, John Holmes si este prima declaratie publica a unui oficial ONU dupa ce organizatia human rights watch a acuzat Israelul, saptamana trecuta, ca a folosit obuze cu fosfor.

Acest tip de arme poate provoca arsuri grave , degaja mult fum si pot evidentia tintele, fiind o sursa de iluminare, relateaza Reuters. "Principalul depozit a fost avariat grav de ceea ce pare sa fi fost obuze cu fosfor", a declarat Holmes, la New York. "Cei de la fata locului nu au nicio indoiala ca au fost (obuze cu fosfor - n.red.). Daca vreti o confirmare, la fel cred si eu", a adaugat el.

Mai multi oficiali occidentali spun ca fosforul alb nu este interzis in mod precis, insa o conventie internationala din 1983 interzice folosirea de arme incendiare impotriva civililor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea