Inainte de '89, Ploiestiul avea sase cinematografe, cu o capacitate totala de peste 2.000 de locuri. Televiziunea prin cablu, pirateria pe internet , dar si politica dusa de cei care s-au perindat la conducerea Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmului Prahova au contribuit insa la falimentul cinematografelor din oras. Rand pe rand, cladirile care adaposteau cinematografele au fost vandute unor investitori, atrasi de zonele comerciale bune in care erau amplasate.
Desfiintate pentrua face loc manelelor
Concesionarii, desi aveau obligatia de a continua activitatea de difuzare a filmelor , au renuntat rapid la clauzele contractuale astfel incat in spatiile care adaposteau in urma cu cativa ani salile de cinema se tin slujbe religioase sau se danseaza manele. Asta, deoarece salile de cinema au fost vandute sau inchiriate reprezentantilor cultelor religioase, altele decat cel ortodox, sau proprietarilor mai multor discoteci si localuri de lux.
In fostul Cinema " 23 August ", un timp a functionat in paralel si un internet-cafe, activitate care s-a dovedit mult mai profitabila decat difuzarea filmelor. Asa s-a ajuns in situatia ca sala sa fie utilata in totalitate cu o retea de calculatoare pe care tinerii se "impusca" sau navigheaza pe internet cu orele.
(continuarea in
Evenimentul Zilei )