Social

#certificate divort #certificate casatorie #certificate eliberate online #certificate nastere

Certificatele de nastere, casatorie, divort si deces, eliberate online. Ce trebuie sa stii

Vesti bune pentru romani! Acestia vor st mai putin la ghisee pentru eliberarea certificatelor de nastere, casatorie, divort si deces. Toate acestea vor putea fi eliberate online.  

 

"Patru dintre serviciile de stare civila - nastere, casatorie, divort si deces - vor fi la un click distanta”, intr-o postare pe Facebook a afirmat, miercuri, ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Bogdan Ivan, potrivit realitatea.net.

“Din datele noastre, MAI gestioneaza cele mai accesate evenimente de viata de catre romani. 4 dintre ele – nasterea, casatoria, divortul si decesul – au fost digitalizate prin acest proiect.

Concret, a fost dezvoltat un sistem informatic de administrare a fluxurilor operationale si a serviciilor de stare civila si au fost transpuse in format digital peste 68 de milioane de acte de stare civila, emise in ultimii 100 de ani.

Serviciile publice digitale sunt viitorul administratiei din Romania, iar pasii pe care ii avem de facut sunt clari. Digitizarea documentelor, optimizarea fluxurilor de lucru, interconectarea bazelor de date si livrarea de servicii publice electronice vor aduce administratia aproape de fiecare roman!”, a mai adaugat Bogdan Ivan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea