Social

# probleme tamplarie #tmplarie pvc #pvc

Cele mai des intalnite probleme ale tamplariei PVC si cum le eviti

Ai terminat de renovat sau de construit locuinta? Probabil ca acum, la finalul operatiunii, ai vrea sa obtii un spatiu sigur, confortabil si sanatos pentru tine si cei dragi. Daca ai ales tamplaria PVC, inseamna ca te bucuri deja de o serie de avantaje precum rezistenta la intemperii, izolare termica si fonica respectiv intretinere usoara.

 

Cu toate acestea, chiar si cea mai populara optiune de inlocuire a tamplariei conventionale poate intampina mici probleme de-a lungul timpului. De aceea, e nevoie sa stii cum sa le previi si sa le remediezi, astfel incat sa te simti bine de fiecare data cand ajungi acasa.

Asadar, in cele ce urmeaza vom vorbi cele mai des intalnite probleme ale tamplariei PVC si iti vom oferi recomandari utile pentru prevenirea si remedierea lor.

Probleme ale tamplariei PVC: din ce cauza apar

Chiar daca tamplaria PVC are un nivel crescut de siguranta si ofera confort datorita gradului ridicat de izolatie, exista situatii in care se poate deteriora. Problemele la tamplaria PVC pot aparea din mai multe motive, inclusiv din cauza factorilor de fabricatie, instalare incorecta, utilizare necorespunzatoare sau neglijenta in intretinere. 

De asemenea, calitatea PVC-ului utilizat in fabricarea profilelor poate reprezenta un factori de risc, deoarece materialele mai ieftine sau de calitate inferioara pot fi mai susceptibile la deformari, imbatranire prematura, decolorare sau deteriorare in timp. Utilizarea profilurilor de PVC de inalta calitate si verificate corespunzator poate ajuta la evitarea problemelor legate de calitatea materialului.

Instalarea necorespunzatoare a tamplariei poate contribui la aparitia problemelor de etanseitate, functionare dificila, deformari sau de rezistenta. Este important ca instalarea sa fie efectuata de catre specialisti experimentati si calificati.

Tamplaria PVC poate fi sensibila la temperaturi extreme, expunerea prelungita la radiatii solare puternice sau la conditii meteorologice severe. Aceste conditii pot duce la dilatare, contractare, deformare sau decolorare a profilurilor. Protectia adecvata a tamplariei impotriva radiatiilor UV si a factorilor meteorologici poate contribui la prevenirea acestor probleme. De exemplu, in acest sens se recomanda rulouri exterioare.

Intretinerea regulata si adecvata a tamplariei PVC este esentiala pentru prevenirea problemelor. Neglijarea curatarii, lubrifierii mecanismelor de deschidere-inchidere sau a inlocuirii garniturilor uzate poate duce la probleme de functionare, infiltrare de apa, deteriorare si reducerea duratei de viata a tamplariei. Folosirea gresita a tamplariei PVC poate cauza daune. Deschiderea sau inchiderea fortata a ferestrelor sau usilor, utilizarea agresiva a mecanismelor sau aplicarea unei forte excesive pot provoca disfunctionalitati.

Este important sa se tina cont de aceste factori si sa se acorde atentie adecvata alegerii, instalarii si intretinerii tamplariei PVC pentru a evita sau minimiza problemele. 

Etanseitatea redusa

In situatii precum cele de mai sus, pe langa aspectul neplacut sau deficientele de folosire, pot sa apara si probleme precum etanseitate scazuta.

O usa sau o fereastra care nu se va inchide ermetic va spori riscul aparitiei condensului si va favoriza pierderea de caldura. Totodata, orice problema la cadru sau maner poate usura munca unui hot de a deschide fortat o usa sau un geam. 

Usile si ferestrele din PVC de la producatori de renume, realizate din materiale de calitate, au un nivel inalt de izolare fonica si termica. Acestea sunt realizate astfel incat sa previna aparitia condensului, avand un nivel inalt de etanseitate si garnituri rezistente.

Garniturile sunt cele care asigura o etanseitate adecvata intre profilul de PVC si sticla termopan, contribuind la o buna izolare termica si fonica. Daca sunt bine montate si de inalta calitate, garniturile reduc pierderile de caldura in timpul iernii si patrunderea aerului rece, oferind o izolatie eficienta si reducand consumul de energie cu incalzirea. De asemenea, ele pot contribui la cresterea securitatii prin faptul ca reprezinta pilonul de rezistenta impotriva intrarilor neautorizate.

Feronerie uzata

Cand zicem feronerie, ne gandim la manere, balamale, incuietori si suruburi. Toate aceste elemente au rolul de a mentine securitatea si de pastrarea intacta a ferestrelor si usilor cu profil PVC. Durata de viata a accesoriilor de feronerie  pentru geamuri si usi este influentata si de modul in care sunt ingrijite acestea. 

O feronerie uzata poate avea drept consecinte fie un confort termic si acustic redus, fie prezenta condensului sau a curentilor de aer din mediul exterior.

Cum previi sau remediezi problemele la tamplaria PVC

Pentru a preveni sau remedia problemele aparute la tamplaria PVC, este important sa acorzi atentie aspectelor cheie.

Un prim pas este sa iti alegi elementele de compartimentare ale locuintei in urma unor recomandari facute de un producator de incredere. Apoi, sa te familiarizezi cu factorii care duc la deteriorarea tamplariei si sa afli ca intretinerea corespunzatoare este o conditie care contribuie la durata de viata a acesteia.

Spre deosebire de cea conventionala, tamplaria PVC prezinta avantajul unei curatari usoare, nefiind nevoie de aplicarea unor tratamente speciale. Cu o laveta si putina apa pentru curatarea ramelor, cu un spray sau un lichid pe baza de silicon pentru lubrifierea constanta a elementelor ce tin de feronerie, poti preveni probleme ale tamplariei. Verifica in mod constant garniturile ca sa te asiguri ca nu sunt oxidate. 

In ceea ce priveste remedierea problemelor cu tamplaria PVC, cere ajutorul unui specialist. De cele mai multe ori, montarea unor noi balamale sau garnituri trebuie sa fie conforma cu tipul de tamplarie instalata de la inceput. Inlocuirea componentelor trebuie sa fie facuta corect pentru ca tamplaria sa poata trece testul timpului.

Cea mai buna metoda pentru a te asigura ca tamplaria rezista este sa alegi un furnizor de calitate. In acest sens, usile si ferestrele din tamplarie PVC de la Barrier sunt in conformitate cu nevoile tale.

FOTO: barrier.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea