Social

Cehia-Portugalia 1-3: A invins tupeul!

Da, un lucru este clar! Prudenta nu este varianta castigatoare la acest Campionat European . Dupa ce grecii s-au convins de acest lucru marti seara, a venit randul unei alte echipe a Europenelor sa piarda pe cartea unei prudente duse pana in panzele albe. Cehii au fost invinsi de portughezi, scor 3-1, dupa un meci in care valoarea lusitana, cu starul Cristiano Ronaldo in prim plan, si-a spus cuvantul.

Partida a inceput in forta si Sionko a trecut pe langa deschiderea scorului in minutul 2, dar sutul sau din 15 metri a fost deviat de apararea portughezilor. Portughezi care au raspuns in minutul minutul 8 sec: 1-0! Dupa pasa de gol oferita lui Pepe in meciul de deschidere, veteranul Nuno Gomes realizeaza un nou un-doi de senzatie, de aceasta data cu Cristiano Ronaldo, Cech incearca sa intervina in fata „dusmanului” sau de la Manchester United, dar mingea ajunge doar la Deco, iar braziliano-lusitanul marcheaza.

Vadit enervati, cehii s-au trezit repede si au atacat in 100 de secunde cat nu au facut-o in intreg meciul precedent. Mai intai, in minutul 15, Baros trimite peste poarta centrarea lui Grygera. Mai apoi, Sionko il ridicularizeaza pe Pepe, dar centrarea lui este trimisa in lovitura de colt. Corner care avea sa fie executat perfect de Plasil, pana la acelasi Sionko si acesta nu iarta: 1-1 in minutul 18. Dupa acest inceput fulminant, ambele echipe au redus turatia motoarelor, repriza incheindu-se cu o lovitura libera executata frumos, la coltul scurt, de Cristiano Ronaldo, retinuta insa de bravul Petr Cech.

Goalkeeper-ul lui Chelsea intervine din nou providential in minutul 53, la ghiuleaua trimisa de Nuno Gomes spre vinclu, si de-a dreptul magnific cinci minute mai tarziu, la sutul trimis de Simao din zece metri. De partea cealalta, cehii au fost la un pas sa treaca in avantaj, tot dintr-o lovitura de colt. Din pacate pentru ei, Sionko si Baros nu au putut impinge in poarta mingea reluata cu capul de capitanul Ujfalusi.

Avea sa fie intr-adevar 2-1, dar pentru portughezi. In minutul 63, Deco ii intoarce serviciul lui Cristiano Ronaldo de la primul gol, pasandu-i perfect in careu. Starul lusitanilor nu sta deloc pe ganduri si trimite din prima, de la 15 metri, invingandu-l pe Cech asa cum a facut-o si la Moscova, in finala Ligii Campionilor. In ultima jumatate de ora, cehii au incercat din rasputeri sa obtina macar o remiza. Totul a fost insa inutil. Lovitura de cap trimisa de Baros in minutul 77 a trecut peste poarta, iar cea expediata de Sionko cinci minute mai tarziu a fost respinsa senzational de Ricardo. Au inscris insa tot baietii lui Felipe Scolari , pe contraatac , nou-intratul Quaresma punctand cu poarta goala, dupa o pasa primita de la altruistul si talentatul Ronaldo, care a dejucat perfect iesirea la offside a defensive cehe. Scor final 3-1 si Portugalia este ca si calificata in sferturi.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea