Social

#elena ceausescu #nicolae ceausescu #masa de craciun #revelion #ceausescu

Ce mancau Elena si Nicolae Ceausescu de Craciun si Revelion? Detalii nestiute despre Sarbatorile in familia fostului dictator roman

Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, au mai ramas doar cateva zile pana la Craciun si Revelion, iar cu aceasta ocazie multe persoane si-au amintit de iernile de pe vremuri, din perioada in care Romania era condusa de familia Ceausescu.

 

Potrivit jurnalistilor de la Click, Mihaela Ceausescu, nepoata dictatorului comunist Nicoale Ceausescu, a scris in cartea ei, „Nu regret, nu ma jelesc, nu strig”, despre cum erau petrecute sarbatorile de iarna inainte de 1989 si ce preferau sa manance si sa bea Elena si Nicolae Ceausescu.

„Nici nu se compara rafinamentele culinare de acum cu asa-zisele rafinamente de la mesele Ceausestilor, chiar daca si ei ar fi avut acces, sa zicem, la fructe de mare. Dar nu le placeau. Ei mancau mancaruri traditionale, sarmale, friptura, pui la ceaun, piftie, salata de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sarbatoare. Daca lipseau era vai si-amar! Lui Nicolae Ceausescu ii mai placeau in special preparatele traditionale din peste, ciorba de peste, plachia si saramura, marea lui pasiune fiind sarmalele. De baut, se beau vin alb si tuica de pruna, fiarta si indulcita. Tanti Lenuta mai bea bauturi dulci, pentru femei, dar nu se imbata. Cam asta era meniul lor de ani de zile, la petreceri, la aniversari sau la Revelion. Multi oameni chiar credeau atunci ca Ceausescu merita tot ceea ce este mai bun prin gospodarii: sunculite proaspat afumate, carnati condimentati, carne de porc, branzeturi si ii trimiteau pachete lui Ceausescu”, a spus Mihaela Ceausescu.

FOTO: newscaffe.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea