INVESTESTE IN COMUNICARE ELECTORALA

Alege Acasa.ro pentru succesul campaniei tale electorale! Pentru o oferta personalizata contacteaza-ne la office@acasa.ro sau la 0374.112.675.

Social

Cavalerii de la Malta au recrutat inca cinci romani

Oficialii Bisericii Catolice au inclus, ieri, cinci romani in Ordinul Suveran al Cavalerilor de Malta. Cinci romani, trei catolici si doi ortodocsi , au ridicat ieri la 16 numarul cavalerilor Ordinului de Malta din Romania. Printre ei se numara Mihai Ghyka, director general al Interbrew, si in acelasi timp urmas al domnitorului Grigore Ghica, si Stefan Grigore Fay, consul onorific al Romaniei la Nisa. Ceremonia a fost condusa de prof. Constantin Balaceanu-Stolnici, care le-a daruit noilor cavaleri insemnele, cite o cruce alba pe care le-a prins-o de roba neagra, si de Franz von Hartig, Ambasadorul Ordinului la Bucuresti. Investirea in sine a constat in rostirea rugaciunilor malteze si daruirea insemnelor oficiale. De unde vine Ordinul? In lume exista 12.500 de doamne si de cavaleri ai Ordinului recunoscut religios de catre Papa Pascal II si legat de Sfintul Scaun. Ordinul de la Malta este una din cele mai vechi institutii occidentale, infiintat in 1050, sub tutela Bisericii Catolice, de un grup de negustori italieni care au inceput prin a oferi ingrijire pelerinilor din Tara Sfinta intr-un spital. Numele ordinului vine de la localitatea de unde proveneau negustorii, Amalfi, ai carei localnici se numeau „amalteeni“. Practic, ceremonia de ieri inseamna o recunoastere oficiala a unei activitati crestine si caritabile a celor investiti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea