Politica

#facturi caldura #bani caldura #Nicusor Dan #pret gigacalorie #bucuresteni #caldura #iarna

Cati bani vei da la caldura in aceasta iarna. Anuntul facut de Nicusor Dan pentru bucuresteni privind pretul gigacaloriei

Mai este putin pana la venirea frigului. Multe persoane isi fac griji privind sumele pe care ar urma sa le dea pentru caldura in aceasta iarna.

 

Din fericire insa, spre deosebire de iernile anterioare, bucurestenii vor avea parte de mai putine avarii, deoarece s-au facut reparatii si urmeaza sa fie pusa in functiune centrala de la Titan, si cele 20 de centrale termice de cartier, a anuntat primarul Capitalei.

In ceea ce priveste pretul gigacaloriei, Nicusor Dan a anuntat ca acesta va ramane nemodificat in aceasta iarna, fiind de 346 de lei, ca anul precedent, in conditiile in care pretul real al gigacaloriei este de 860 de lei, diferenta fiind subventionata.

"Pretul gigacaloriei nu va creste in aceasta iarna. Este intelegerea pe care am avut-o cu consilierii generali. Bucurestenii vor plati (gigacaloria - n.r.) tot 346 de lei cat au platit si iarna trecuta. 

Luni, 18 septembrie, o sa avem o sedinta de Consiliu General pe aceasta tema (...). Vom face formalitatile pentru a putea plati aprox. 400 de milioane de lei. Nu e problema financiara, ci una tehnica... noi suntem cu platile la zi, ba chiar suntem in avans. 

Exista, insa, patru mari surse de pierderi pe care compania le inregistreaza generate de mecanismul legislativ si administrativ si pe care Consiliul General le poate plati pentru a echilibra compania. 

Se scumpeste gazul si dureaza mult pana cand Elcen si ceilalti producatori isi modifica preturile si apoi alte trei luni pana cand Termoenergetica isi actualizeaza preturile cu care vinde catre populatie. 

Pe pretul vechi de gaz, Termoenergetica vindea cu 200 de lei, iar pe pretul nou de gaz trebuie sa vanda cu 350 de lei ca sa fie economic, si atunci trei luni a vandut cu 200 in loc de 350 de lei si asta inseamna cateva sute de milioane lei. 

Dupa aceea, exista si alte tipuri de cheltuieli. Va fi mai bine in aceasta iarna fata de cea trecuta pentru ca va functiona si centrala de la Titan, iar spre sfarsitul iernii cele 20 de centrale de cartier", a explicat primarul Capitalei, Nicusor Dan, potrivit economedia.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din politica

Top

Cauta-ti perechea