Social

#interior #castelul peles #Castelul Peles laude # resedinte de vara

Castelul Peles, laudat in presa franceza

Cotidianul francez "Le Figaro" a publicat recent un articol despre vechile resedinte regale din Europa in care lauda Castelul Peles, pe care il numeste un loc "spectaculos".


Jurnalistii publicatiei "Le Figaro" plaseaza Castelul Peles chiar in fruntea listei resedintelor de vara ale regilor europeni deschise publicului. Acesta este urmat de castele din Ungaria, Marea Britanie, Italia si Portugalia.

"In zona rurala a Romaniei, in inima statiunii montane Sinaia, un loc ultrachic al secolului al XIX-lea, Castelul Peles a fost, pana in 1947, resedinta de vara a ultimului rege al Romaniei, Mihai I, inca in viata”, isi incep jurnalistii de la "Le Figaro" descrierea castelului.

Cuvintele de lauda nu se opresc aici, iar jurnalistii spun despre Castelul Peles ca este "o capodopera a stilului trubadur, a carui arhitectura complicata l-ar fi putut inspira pe Walt Disney".

"Interiorul nu dezamageste. Realizat in lemn in tonuri inchise cu multe ornamentatii si fantezist, este o minunatie de complexitate si de arta decorativa pe care si-a pus amprenta stilul german de la finele secolului al XIX-lea. Scarile sculptate si saloanele de primire te lasa fara cuvinte", mai scriu francezii.

Sursa foto: revistabulevard.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea